Re: přeč.dovolená-úhrada do pokladny
Musíte to nechat projít hrubou mzdou, to nejde jen vzít čistou do pokladny. Vyjde Vám to mínusem a ten mínus vám zmizí,až Vám to dá do pokladny.Co se týká dopočtu za přečerpanou dovolenou na
¨neplacené volno, je to bohužel ve všech výkladech k ZP. Jestli chcete §, najít v zákoně o zdr.pojištění.
Program mi srazí 3 dny z hrubé mzdy, tak ale není tak vysoká a tím pádem mi vyjde mínusová částka na zp i sp, tak jsem myslela, že bych ve mzdě jen proplatila ten 1 odpracovaný den a vyrovnání přečerpané dovolené by šlo jen přes pokladnu. Má někdo s tímto zkušenost?
Mínus SP a mínus ZP znamená, že se pojistné vrací, protože to jsou srážky. Je fakt, že záleží na SW, také jsem viděla SW , který to má prostě jinak. Já bych po něm chtěla do pokladny 1634.
Hrubou mzdou by to projít mělo, problém vidím jen v tom, že musí být za tento měsíc hlavně odvedeno zdr.pojištění nejméně z alikotní části z minim.VZ.To zkontrolovat.
Napište mi, jestli chcete ,od kdy do kdy byl v pr.poměru(kolik KD) - jedná se asi o červen ,ne ? Kolik je mzda , kolik náhrada mzdy, co se sráží. To je také důležitá info, že máte jen jednoho zaměstnance s odvodem)- zítra se na to zkusím podívat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 6. 2008 13:06
prosím o pomoc, zaměstnanci jsem při ukončení pp k 2.6. zjistila přečerpanou dovolenou o 3 dny, ale nemůžu mu jí srazit ze mzdy, protože by mi vyšli mínusové částky, souhlasí s úhradou do pokladny, jak spočítat kolik má zaplatit do pokladny? hrubého je to -2565,- Kč. A v diskuzi jsem se také dočetla, že za přečerpanou dovolenou se dává neplacené volno a odvádí ZP, ve kterém paragrafu toto najdu? nikdy jsem se s tím nesetkala a dočetla jsem se, že některé účetní to ani nedělají