Re: Pořízení zboží z EU od plátce s daní
Ano mám. Budete postupovat přesně tak jak jste popsala. Stejný problém jsem kdysi konzultovala s metodičkou DPH na FÚ, ta mi sdělila, že není chybou , jestli přiznám a budu nárokovat DPH z částky včetně DPH. Nám se taky totiž nedaří přesvědčit jednu zahraniční firmu, aby fakturovala bez DPH.
Re: Pořízení zboží z EU od plátce s daní
Děkuji za reakci. A co druhá část o vrácení DPH po nějaké době - máte s tím také zkušenosti? Já jsem se s tím ješte nestkala. Mně to přije že se jedná o registraci DPH v zemi v které se nakupuje, a vypořádání DPH v jejich zemi. Majitel mi ale tvrdí, že prý DPH dostaneme zpět u nás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
25. 6. 2008 9:42
Nakoupili jsme zboží z EU od plátce daně, ale na faktuře je cena s daní. Jak s DPH v přiznání?
Uvést nákup v rámci pořízení zboží a vyměrit a zároveň nárokova DPH? Samozřejmě z částky včetně zahr. DPH.
Od firmy jsme žádali vystavování faktur bez DPH, ak firma nám sdělila že vystavuje s daní, pak vystavuje myslím po čtvrtletí nějaké vratky - doklady k odpočtu jejich DPH. Jsou to 2 měsíce, žádný doklad zatím nemám. Majitel trvá na odebírání zboží od této firmy. Máte s podobnými transkacemi a vypořádáním DPH zkušenosti?
Děkuji za reakce.