Re: přijatá faktura za práce v 07, DPH 0
Pokud je to skutečně tak , (proč jste platili zálohu ,ta se platí před provedením práce) musíte trvat na faktuře s datem uskutečnění ke dni splnění smlouvy i z hlediska DPPO
Re: přijatá faktura za práce v 07, DPH 0
Díky. Firma nám prohlásila, že dokud nezaplatíme zálohu, tak nám nevystaví daňový doklad, no a vystavili to tak blbě... Tak radši z toho si DPH uplatňovat nebudeme... Jinak nákladově na tu částku máme vytvořenou dohadnou položku, tak z hlediska daně z příjmu mne to netrápí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 6. 2008 9:46
Dobrý den, v roce 2007 pro nás firma provedla práce na základě smlouvy (jasně plyne, že ty práce byly provedeny v 07), jejich zálohovou fakturu jsme zaplatili až v roce 08 a na základě zaplacení jsme dostali daňový doklad s DUZP 08 (i když v textu je odkaz na smlouvu, která byla ukončena v r.07). Je mi jasné, že firma měla vystavit daňový doklad v roce 07 (i když jsme zálohu nezaplatili).
Máme nárok na odpočet DPH v roce 08? Já si myslím podle §72/1 ZDPH, že nemáme, protože povinnost přiznat daň vznikla v roce 2007. Co si o tom myslíte?
Díky za všechny odpovědi.