Re: exekuce
Záleží na tom, jak to myslíte - kdyby měl jen jednu pohledávku, a ta byla přednostní, srazila byste o jednu třetinu (tedy 2093 Kč) víc, celkem tedy 6268 Kč.
Kdyby měl tu nepřednostní a pak by vám přišla ještě přednostní, která by byla druhá v pořadí pohledávek, srazila byste na tu přednostní 4175, a na nepřednostní 2093. Částka přesahující 6281 Kč - tedy to, co lze zabavit bez omezení - se přičítá přednostně ke druhé třetině.
Re: exekuce
přišla mi exekuce na 1 dítě, takže by měla být zákl. nezabavitelná částka na něho a na 1 dítě tedy 5233?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
25. 6. 2008 14:10
Přečetla jsem si v diskusi hodně článků na téma exekuce, ale přesto bych potřebovala poradit,
zaměstnanec je rozvedený vyživuje 2 děti. Srážím mu nepřednostní pohledávku. Při čisté mzdě 14 644 mi vyšla základní nez.částka 6280,- a mohu srazit 4 175Kč.
Pokud bych měla srážet přednostní pohledávku na výživné, kolik bych mu mohla srazit?