Re: Jednodenní neschopnost
neschopenku lékař vydává v době nemoci
protože jsou PN do 3 dnů neplacené (do 29.6.), tak si moc nepomůžete, i kdyby Vám neschopenku vystavil
propustky se proplácí na dobu nezbytně nutnou, takže Vám mohou zaplatit určitou dobu, ostatní neplacené /omluvené/
No pochybuji, že vám ji lékař napíše, jakou by tam asi dal diagnozu na 1 den když prokazatelně budete na vyšetření ? Nezapomeňte, že ve zdravotní pojišťovně se tyto údaje sejdou. Ale na propustku máte nárok, nevím proč by ji zaměstnavatel neměl dát - viz NV č. 590/2006 Sb.
No my to prostě máme ve vnitřních směrnicích, že se doktor neproplácí. Takže když mám chronické onemocnění a chodím každý druhý měsíc do nemocnice, tak mi těch 20 dnů opravdu nestačí. Ale pokud půjdu na vyšetření v celkové anestezii tak tam už by mi snad tu neschopenku mohl lékař napsat ne?
lékař Vám ji napíše určitě. Máme u nás zaměstnance, který takhle donesl neschopenku na 1 den dokonce 2x v měsíci. Myslím, že je to na zodpovědnost lékaře, zda vystaví, či nevystaví neschopenku-v každém případě, zaměstnanec má omluvenou ale neplacenou nemoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 6. 2008 8:42
Jsem objednaná na odborné vyšetření do Krajské nemocnice - 40km = je to na celý den. Naše firma ale propustky neuznává tak jsem se chtěla zeptat, zda si můžu nechat vystavit obvodním lékařem jednodenní neschopnost. Mám už jen pár dní dovolenou a nechci si ji vybírat zbytečně. Děkuji za odpověď