Re: neomluvená absence
Pokud měl absenci jen jeden den, případně část dne, tak ukončení PP dle § 55 ZP nepřipadá v úvahu.
Určitě mu dejte výstahu, kde uvedete důvod této výstrahy s upozorněním ,že případné opakování je důvodem ukončení pp. Zaplatí si za tento dencelé ZP a pokrátíte mu dovču.
Jestli hledá jiné zam. tak to nejspíše zopakuje a nebo si vezme rovnou D. když zjistí že za 1 den neoml.A máte možnost §223 ZP odst 2) krácení o 1-3 dny.
Určitě ,ne! Pouze při ukončení pp z důvodu § 55 je nový zaměstnavatel upozorněn, že něco není tak jak má být. Zaměstnanec, který nechce pracovat dobře se těžko změní. Napoměnutí vždy dávejte písemně a s upozorněním na příp.následky jestliže se nezlepší to k vůli čemu napopměnutí je.
dobrý den co mi prosím hrozí od zaměstnavatele za jeden den neomluvené absence?? vyskytla jsem se v zapeklité situaci. v pátek jsem šla po 7 měsících ke své letité lékařce s bolestmi zad, která má od dvanácti a na dveřích upozornění o zrušení ordinace. další dvě hodiny jsem hledala v okolí nového lékaře a bohužel to v pátek není jednoduché. v práci mám na místo vedoucí Furiji která mne nemá vůbec v lásce a tak předpokládám, že mi to jako neplacené volno nenapíše. Nový lékař mi neschopenku od pátku vystavit odmítl, a tak mi chybí jen ten jeden den. Jaké tedy mohu čekat následky. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
26. 6. 2008 11:25
Dobrý den, je pravda, že se neomluvená absence zaznamenává do zápočtového listu? Za odpověd předem děkuji.