Re: odcizení účetnictví - jak dál
Takže začnu např. k 1.7.2008 a když mi nedá žádné podklady z minula, jako že předpokládám toho moc do kupy nedá. Je pro mne začátek účetního období od 1.7.2008 nemohu a ani není v mých silách zjiš´tovat jaké měl příjmy a výdaje do dne než mu odcizili DE.
Já bych se tedy snažila za první pololetí zjistit alespoň příjmy (co nebylo placeno v hotovosti najdete na bankovních výpisech) a dala dohromady faktury vydané. Myslím si, že to by nemusel být takový problém a mělo by to být v jeho zájmu. Nevím, jak by se FÚ díval na to, že za první pololetí má příjmy "nezjistitelné". Faktury vydané bych porovnala s příjmy na bankovních výpisech. Co bylo placeno v hotovosti by se dalo zjistit u odběratelů. Myslím, že možnosti jsou různé - viz odpověď výše (opisy a kopie dokladů) apod.
V žádném případě nemůžete brát začátek účetního období od 1.7.08!! Pan podnikatel by měl mít alespoň kopii DP, tam se chytíte zůstatků. Za první pololetí bude muset holt doklady opatřit a nebo v nejhorším spolu dáte dohromady jeho příjmy (vydané faktury) - snad není tatar a vzpomene si, odběratele zná. Formu zaplacení také dohledáte - a za letošek bude mít výdaje procentem. Tam by se nemusely dohledávat výdajové doklady. Pokud to pro něj není výhodné, nedá se nic dělat. Buď dohledá nebo zaplatí:)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 6. 2008 12:19
Dobrý den, moc prosím o radu.Mám nového klienta bylo mu odcizeno účetnictví resp. DE a nyní se rozhodl DE zadat mě. Jak mám začít, v tomto ještě němám praxi.Děkuji za vaše rady.