Re: Minimální mzda - kuchařka
Prosit může, ale průšvih bude mít Vaše firma a pokuty nejsou malé + doplacení mzdy zpětně.
Já vysvětlujji zaměstnancům, že jejich exekuce nesplácením nezmizí, ale narostou o poplatky a penále a platí se i z důchodu. Třetina jich pochopí, že z exekuce na 10.000 je za 15 let i 100.000 záleží na tom jak k té ex. přišli.
Re: Minimální mzda - kuchařka
Podívejte se do charakteristiky tarifních stupňu s příklady prací. Při pomocných pracech = 1 = 8000, - 2 = 8900 je spíše jen prodej v kantýnách bufetech, -3 = výroba a výdej běžných typů teplých jídel guláše, polévky....................to jsou většinou běžné hospody
- doporučuji nastudovat
Je potřeba dodržet nejen mim. mzdu, ale i min. tarif
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
26. 6. 2008 13:24
Prosím o radu, mohu kuchařce, která mi dělá zároveň "dozor na hostinnskou činnost" dát minimální mzdu - měsíční 8000,-- s tím, že se s ní domluvím např. jednou za 1/4 roku na nějaké odměně k platu za ten dozor, nebo mi kuchařka spadá do nějakého tarifu?
Děkuji za rady...