Re: Práce přesčas nad limit
No, když vykonával, tak souhlasil.Spíš jde o to, aby se jednou nezasekl.Já se také řídím tím, že "co je psáno, to je dáno", ačkoliv na školení nám také bylo řečeno, že ústní dohoda stačí.
Re: Práce přesčas nad limit
a když mám dohodu nad 150, on pracuje, pak každá další hodina už musí být proplacena jako přesčas. Ale může se zaměstnanec dohodnout se zaměstnavatelem na tom, že si případný přesčas vybere, nemusí být striktně proplaceno ? je mi jasné, že přesčas musí být zaplacen, ale pokud zaměstnanec požádá zaměstnavatele sám o náhr.volno (když už jede přes 150 hodin s jeho souhlasem), může si ho vybrat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 6. 2008 13:55
Ráda bych poprosila o radu, jestli chápu dobře , že na práci nad limit 150 hodin v roce se musí zaměstnavatel se zaměstnancem dohodnout - jak se píše v ZP, ale (jak jsem se dočetla ve mzdové účetní) dohoda nemusí být písemně, zaměstnanec vyjadřuje svůj souhlas tím, že do práce nastoupí.
Opravdu není nutný písemný souhlas zaměstnance? Ze Zákoníku práce to tak jasné není.
Děkuji Jana