Maturant+stud.na VŠ + brigáda

• (neregistrovaný)

27. 6. 2008 8:09

Ukončení studia na SŠ v květnu. Prac.poměr (DOPČ) je od 25.6. do 31.8. Na VŠ je přijat. Jaké doložit potvrzení,(rozhodnutí o přijetí na VŠ???)aby měl slevy na studenta i když je v pr.poměru celý červenec a srpen a aby neztratil nárok na zvýhodnění na dítě rodič. Kdyby náhodou pak nenastoupil na VŠ tak by se musela daň přepočíst? Když jsem volala na ZP tak mi řekli,že musí pak zpětně doložit ,že skutečně na VŠ nastoupil. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 6. 2008 10:05

jarka (neregistrovaný)

Re: Maturant+stud.na VŠ + brigáda
      On doloží, že je přijat, je tedy nadále studentem a pro rodiče vyživovaným dítětem. Smlouva pak může být třeba na neurčito a vy dáte úlevy i rodič si uplatní. Pokud pak nenasoupí je na něm aby Vás informoval, vy postupujete dle platných předložených dokladů.
      Studenta už po ukončení dohody vživotě neuvidíte. Odpověď od pracovníka ZP je podivná ještě jsem se s tím nesetkala. Nemohu dopředu předpokládat, že mi pracovníci lžou.
      jsem zvědava na další informace

• 27. 6. 2008 11:15

Renata (neregistrovaný)

Nevím, jak s tím souvisí ZP, tam vám mohou poradit, co chtějí, daně se jich netýkají.

• 27. 6. 2008 21:24

Jarka M (neregistrovaný)

Daně především, ale i ZP má své želízko
      student zaměstnanec nemá dopočet do minim.odvodu a při prvním zaměstnání po ukončení stud.se hlásí kodem P+F ukončení nezaopatřen. Nástup v průběhu studia se hlasí myslím u VZP kodem G a u ZPMVČR je to myslím S - nemam doma kody

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).