Vzdálenost rodinných domů od sebe

• (neregistrovaný)

27. 6. 2008 9:37

Dobrý den. Prosím o informaci. Dcera chce stavět na našem pozemku rodinný dům. Problém je v tom, že pozemek je obdélníkového tvaru, ale dostatečně velký (100x 40 m), aby se tam oba domy vešly. Náš dům stojí u silnice a mysleli jsme, že dceřin dům bude posunut kousek dozadu, aby oba domy nebyly příliš „nacpané“ na sobě, místa je dost. MÚ však požaduje, aby oba domy stály vedle sebe u silnice (aby byla zachována silniční linie, nevím, zda jsem ten výraz nezkomolila). Takto mezi nimi bude mezera 4, max. 7 m, což nám připadá dost hrozné, a za nimi bude velký kus prázdného pozemku. Můžete mi, prosím napsat, zda je tento požadavek MÚ správný, a zda neexistuje nějaká výjimka, aby oba domy nestály takto téměř na sobě?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 6. 2008 10:37

Zdeněk (neregistrovaný)

Re: Vzdálenost rodinných domů od sebe
      Ta minimální vzdálenost je opravdu 7m. Zachování uliční linie je častým požadavkem stavebních úřadů a je jen na jednání s ním zda by vám Vámi požadovanou dispozici novostavby povolil.
      Sám mám hořkou zkušenost s umístěním sousedova domu, kde jsem podlehl prosbám a dnes toho velice lituji.Než takto umístit domy tak raději nestavět.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).