Re: Vzdálenost rodinných domů od sebe
Ta minimální vzdálenost je opravdu 7m. Zachování uliční linie je častým požadavkem stavebních úřadů a je jen na jednání s ním zda by vám Vámi požadovanou dispozici novostavby povolil.
Sám mám hořkou zkušenost s umístěním sousedova domu, kde jsem podlehl prosbám a dnes toho velice lituji.Než takto umístit domy tak raději nestavět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 6. 2008 9:37
Dobrý den. Prosím o informaci. Dcera chce stavět na našem pozemku rodinný dům. Problém je v tom, že pozemek je obdélníkového tvaru, ale dostatečně velký (100x 40 m), aby se tam oba domy vešly. Náš dům stojí u silnice a mysleli jsme, že dceřin dům bude posunut kousek dozadu, aby oba domy nebyly příliš „nacpané“ na sobě, místa je dost. MÚ však požaduje, aby oba domy stály vedle sebe u silnice (aby byla zachována silniční linie, nevím, zda jsem ten výraz nezkomolila). Takto mezi nimi bude mezera 4, max. 7 m, což nám připadá dost hrozné, a za nimi bude velký kus prázdného pozemku. Můžete mi, prosím napsat, zda je tento požadavek MÚ správný, a zda neexistuje nějaká výjimka, aby oba domy nestály takto téměř na sobě?