Brigáda - daň z příjmu

• (neregistrovaný)

27. 6. 2008 11:26

Jsem registrovaná u pracovní agentury, kde jsem vyplnila formulář o dani z příjmu. Chtěla bych si najít nějakou brigádu nezávisle na agentuře a zajímalo by mě, jak je to s daní. Stačí formulář u agentury i pro jinou brigádu nebo pak budu daň z příjmu platit za tuto práci zvlášť. Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 6. 2008 11:41

Renata (neregistrovaný)

Re: Brigáda - daň z příjmu
      Předpokládám, že máte na mysli prohlášení, na jehož základě se vám mzda daní zálohovou daní a uplatňujete slevu na poplatníka. Pokud si najdete nezávisle na agentuře jinou "brigádu"-nesmíte u tohoto zaměstnavatele toto prohlášení znovu podepisovat. Smíte mít podepsáno v měsíci jenom u jednoho zam. Při té brigádě budete, pokud bude váš příjem do 5000 odvádět srážkovou daň, kterou už zpátky nedostanete.Pokud budete mít nad 5000, bude daň zálohová a začátkem roku 2009 podáte daňové přiznání.

• 28. 6. 2008 11:02

pivnickova (neregistrovaný)

Re: Brigáda - daň z příjmu
      Ještě bych doplnila, že v případě, že si najdete výhodnější brigádu, než u agentury, je možné oznámit (raději písemně) že pro určitý měsíc ( v případě např. jednoměsíční krátkodobé brigády) podepíšete daňové prohlášení jinde. Na každý měsíc lze podepsat u jiného zaměstnavatele, ale je nutné, aby mzdová účtárna dostala včas upozornění. Kopii si nechtě potvrdit v podatelně, nebo v mzdové účtárně, případně je třeba oznámení zaslat doporučeně, v každém případě uschovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).