Re: Brigáda - daň z příjmu
Předpokládám, že máte na mysli prohlášení, na jehož základě se vám mzda daní zálohovou daní a uplatňujete slevu na poplatníka. Pokud si najdete nezávisle na agentuře jinou "brigádu"-nesmíte u tohoto zaměstnavatele toto prohlášení znovu podepisovat. Smíte mít podepsáno v měsíci jenom u jednoho zam. Při té brigádě budete, pokud bude váš příjem do 5000 odvádět srážkovou daň, kterou už zpátky nedostanete.Pokud budete mít nad 5000, bude daň zálohová a začátkem roku 2009 podáte daňové přiznání.
Re: Brigáda - daň z příjmu
Ještě bych doplnila, že v případě, že si najdete výhodnější brigádu, než u agentury, je možné oznámit (raději písemně) že pro určitý měsíc ( v případě např. jednoměsíční krátkodobé brigády) podepíšete daňové prohlášení jinde. Na každý měsíc lze podepsat u jiného zaměstnavatele, ale je nutné, aby mzdová účtárna dostala včas upozornění. Kopii si nechtě potvrdit v podatelně, nebo v mzdové účtárně, případně je třeba oznámení zaslat doporučeně, v každém případě uschovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 6. 2008 11:26
Jsem registrovaná u pracovní agentury, kde jsem vyplnila formulář o dani z příjmu. Chtěla bych si najít nějakou brigádu nezávisle na agentuře a zajímalo by mě, jak je to s daní. Stačí formulář u agentury i pro jinou brigádu nebo pak budu daň z příjmu platit za tuto práci zvlášť. Děkuji za odpověď.