Re: co vše do nákladů - DOP - kontrola
Netuším co je to DOP ale pokud jste měla na mysli dohodu o provedení práce tak z té se vůbec žádné sociální ani zdravotní pojištění neplatí. A manžel pokud to má jako vedlejší činnost tak nemusí případné zálohy zpočátku platit vůbec neboť je pojištěn z hlavního zaměstnání.
Dobrý den,
nezaškodí troška morálky - jsem zaměstnaná v běžném zaměstnaneckém poměru s vcelku dobrým příjmem, tak platím sociální a zdravotní pojištění cca 3 000 Kč a zaměstnavatel za mne cca 9 000 Kč měsíčně. Jelikož mi onemocněl syn potřebuji pro něj odborné vyšetření, kde je díky Vám podobným, kteří uměle snižují platby pojišťovnám čekací doba 3 měsíce...
Přeji pěkný den a hodně zdaru v podnikání... a hlavně pevné zdraví
Taky dobrý den, promiňte ale absolutně nechápu jak souvisí optimalizace nákladů s umělým snižováním plateb pojišťovnám a hlavně s čekací dobou na odborné vyšetření? Podle Vás by podnikatelé měli platit daně a všechna pojištění z příjmů a nemohli si uplatnit žádné výdaje, či co? Co je špatného na dohodách o provedení práce? Jak já tak manžel mnoho let pracujeme jako běžní zaměstnanci a odvádíme na všech daních a pojištěních obdobné částky jako Vy a asi i vyšší a mimochodem, když jsem já osobně potřebovala pomoc našeho zdr. pojištění při svých zdravotních problémech, tak mi ta naše zdravotní pojišťovna, když to tak řeknu plivla do dlaně a a 90% ceny léků, které jsem nutně potřebovala, jsem musela hradit sama, neb byli nejspíš příliš "speciální a že to byly teda "sumy" o čekacích lhůtách na odborné pojištění mi taky můžete chvíli povídat... i o onemocnění vlastních dětí ... takže taktéž přeju pevné zdraví ,ale na Váš příspěvek jsem fakt nemohla nereagovat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
28. 6. 2008 8:29
Prosím o případný nápad, pokud máte zkušenost, jak ještě optimalizovat daňový základ, nebo spíš jak snížit zdr. a soc.poj. malého podnikatele, manžel má jako vedlejší činnost výrobu special. el. zařízení, takže nakupujeme materiál, jak to je možné obměňujeme PC techniku, různé nářadí, auto používá soukromé, píšeme jen služeb. cesty, myslím, že to je výhodnější, ale to je spíše menší částka, takže většinu nákladů pro nás jsou DOP pro pomocníky, které "štědře" zaplatíme, samozřejmě hlídáme všechny náležitosti hlavně počet hodin jak mi poradili na školení, tak se chci zeptat, jestli máte někdo špatnou zkušenost při kntrole s DOP, na co si dát pozor? myslím, že teď když je jednotná sazba daní, tak se odvede státu vše co se má, jen se snažíme necpat tolik na soc. a zdr. poj.... ale pokud máte třeba ještě nějaký nápad jaké náklady případně co bychom mohli pro to podnikání potřebovat, tak do toho klidně investujeme..... dík moc