Re: Prosím mzdovou účetní - účet 331
Teď ale nastává otázka??? Lze tyto platby, které půjdou v roce 2008 na účet 521 uznat jako daňové??? Nebyly na účtech časového rozlišení v roce 2007 ani na dohadných účtech (jak jsem pochopila ), jelikož firma se potřebovala dostat kvůli bance v roce 2007 do zisku.
Re: Prosím mzdovou účetní - účet 331
Přiznám se, že mám husí kůži, když čtu tyto příspěvky...
Zeptám se, chce banka jenom daňové přiznání nebo i výkazy? Ve výkazech jste to smázla "natvrdo" nebo jenom ve výkazech pro banku? Zažila jsem několikrát jiné výkazy pro banku než byla skutečnost - ve hlavičce ve výkazu pro banku bylo "předběžné", banka si pak skutečnost stejně dohledá podle OR.
Pokud jste to smázla "natvrdo", pak bych doporučila v roce 08 opravit 521/331 ale nedaňově (a podat dodatečné daňové přiznání za r.08). Nebylo bance divné, že nemáte mzdové náklady? A že nesedí mzdové náklady s tím, co bylo na 524?
"Úpravy" výkazů pro banky jsou dost složité:
když si vymyslíte výnos, zůstane Vám pohledávka
když si vymyslíte náklad, zůstane Vám závazek
když odmáznete náklad, budete mít na straně pasiv minusový závazek
a když budete chtít vytvořit nějaký fiktivní zápočet pohledávek a závazků - můžete se dostat ještě do větších problémů
nebo jak byla rada zaúčtovat nedokončenou výrobu, najednou máte zásoby o kterých jste dosud vy (ani banka) nevěděli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 6. 2008 12:35
V roce 2007 nám vycházela ztráta, ale protože byl v plánu úvěr z banky a kvůli tomu bylo potřeba, aby rok vycházel ziskový, smazala jsem mzdové náklady - čistě čisté mzdy, tedy 521/331. Nemohla jsem zrušit zaúčtování odvodů (331/336), protože na ně mám napárované úhrady (336/211;221). A tím pádem mi vychází "závazky za zaměstnanci" mínus hodně peněz a to se bance asi taky nebude moc líbit... Ve skutečnosti nedlužíme zaměstnancům nic, vše je uhrazeno. No.. a jak z toho ven...
Děkuji moc.