Re: Chybné roční zúčtování za r. 2007
vystavte mu potvrzení - ale napište dole - že roční vyúčtování bylo provedeno a byl vyplacen přeplatek xyz.-..a zaměstnanec si podá sám na fin.úřad daňové - přiloží...přepočte nový přeplatek...vrátí mu....myslím ve lhůtě do 3 let...měla jsem ten problém...vyřešeno .-)
Jestliže zaměstnanec řádně a v termínu o zúčtování požádal a předložil všechny doklady, nemůžete ho přece honit na finanční úřad proto, že účetní udělala chybu!
Normálně přepočítejte a rozdíl mu vraťte v nejbližší výplatě. Můžete tak učinit ve lhůtě tří let od konce zdaňovacího období, ve kterém přeplatek vznikl.
nepíši nic o prohánění zaměstnance...ale je to jednodušší mu s tím pomoci než vykazovat na vyúčtování záloh za rok 2008 doplatky jiných roků atd.....takže já radši pomohu vyplnit daňové a pošlu na finančák - oni mu pošlou rovnou na účet,pokud uvede
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 6. 2008 12:44
Prosím o radu - zjistila jsem chybu v ročním zúčtování u zaměstnance; správně má být vyšší než mu bylo vráceno ve mzdě za únor 2008. Jak postupovat? Díky.