Chybné roční zúčtování za r. 2007

• (neregistrovaný)

30. 6. 2008 12:44

Prosím o radu - zjistila jsem chybu v ročním zúčtování u zaměstnance; správně má být vyšší než mu bylo vráceno ve mzdě za únor 2008. Jak postupovat? Díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 6. 2008 12:46

mmm (neregistrovaný)

Re: Chybné roční zúčtování za r. 2007
      vystavte mu potvrzení - ale napište dole - že roční vyúčtování bylo provedeno a byl vyplacen přeplatek xyz.-..a zaměstnanec si podá sám na fin.úřad daňové - přiloží...přepočte nový přeplatek...vrátí mu....myslím ve lhůtě do 3 let...měla jsem ten problém...vyřešeno .-)

• 30. 6. 2008 14:03

Anna (neregistrovaný)

Jestliže zaměstnanec řádně a v termínu o zúčtování požádal a předložil všechny doklady, nemůžete ho přece honit na finanční úřad proto, že účetní udělala chybu!
      Normálně přepočítejte a rozdíl mu vraťte v nejbližší výplatě. Můžete tak učinit ve lhůtě tří let od konce zdaňovacího období, ve kterém přeplatek vznikl.

• 30. 6. 2008 14:09

mmm (neregistrovaný)

nepíši nic o prohánění zaměstnance...ale je to jednodušší mu s tím pomoci než vykazovat na vyúčtování záloh za rok 2008 doplatky jiných roků atd.....takže já radši pomohu vyplnit daňové a pošlu na finančák - oni mu pošlou rovnou na účet,pokud uvede

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).