Fakturace služby do země EU

• (neregistrovaný)

1. 7. 2008 12:13

Dostali jsme nabídku od německé firmy, která tu nepodniká na opravu automobilů. Provozovnu máme v ČR a jsme plátci DPH. Prosím o radu, jak fakturovat DPH a zda si můžeme zvolit měnu. Děkuji všem za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 7. 2008 14:09

Marťa (neregistrovaný)

Re: fakturace služby do země EU
      A ta německá firma je registrovaná jako plátce DPH v Německu ?
      Kde se automobily budou opravovat ? V Německu nebo v ČR. ?

• 1. 7. 2008 14:51

Eva (neregistrovaný)

Automobily se budou opravovat u nás a jestli je německá firma plátce DPH nemám zatím potvrzeno.

• 2. 7. 2008 7:03

Marťa (neregistrovaný)

Aha, tak z Vašeho dotazu nebylo hned jasné, kdo komu bude opravovat. Vy budete opravovat auta na území ČR německé firmě. Tak u služby je zdanitelným plněním místo provedení služby, takže podle mne Vy budete fakturovat s českou DPH a přiznáte jej v ČR. Bude-li německý partner plátcem v SRN, bude si moci požádat o vrácení DPH na FÚ pro prahu 1 dle § 82 .
      Je to můj názor a byla bych ráději, kdyby mi ho někdo z kolegů potvrdil.
      Dle § 10/4/a

• 2. 7. 2008 10:13

Peťka (neregistrovaný)

Jestli budete opravovat auta pro německou firmu, která je registrovaná k DPH v německu a oprava bude prováděna v ČR, ale po provedení opravy budou auta převezena zpět do Německa. (nutno prokázat, ale lze předpokládat, že se vrátí zpět do Německa)Budete fakturovat bez DPH, jedná se o plnění osvobozené od daňe. §10 odst.5. V DAP ř. 510.

Jestliže bude osoba neregistrovaná k dani v jiném členském státě - neplátce - budete fakturovat s DPH.

Měnu si můžete zvolit, ale pro potřeby účetnictví nutno přepočítat na českou.

• 3. 7. 2008 12:06

Eva (neregistrovaný)

Moc vám oběma děkuji za pomoc. Ještě dnes jsem se radila s daňovým poradcem a budeme fakturovat podle Peťky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).