Re: čerpání dovolené při ukončení PP
nástup dovolené určuje organizace..pokud vám nechce dát dovolenou...zůstává provinnost zbytek proplatit s ukončením pracovního poměru...toto je jedna z perliček,kterou prosadili odboráři na ochranu zaměstnanců...aby si prý odpočinuli...zkušenosti jsou jiné....
Ovšem v tom případě nesplní paragraf § 217 kde se píše, že musím mít minimálně 2 týdny dovolené vcelku, neboť u nového zaměstnavatele mě vznikne nárok pouze na 6 dní. V plánu dovolených jsem také řádně a včas zapsal termín své dovolené. Dá se s tím něco dělat?
Jenže ty 2 týdny platí pro celý kalendářní rok u jednoho zaměstnavatele. A na plán dovolených taky nemůžete moc spoléhat, protože ten je taky dělán na celý rok, tím že vám vznikne nárok na míň dní než je v plánu ... bohuažel nástup dovolené určuje zaměstnavatel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 7. 2008 14:02
Prosím o radu. Podal jsem výpověď dle § 48 c) a pracovní poměr mě skončí k 31.srpnu 2008. Mám nárok si vybrat poměrnou část dovolené (13 dní), pokud ji nechci proplatit ? Zaměstnavetel mě oznámil, že mám nárok si vybrat pouze 5 dní a zbytek mě proplatí, s čímž nesouhlasím. Od 1. září nastupuji u nového zaměstnavatele.
Díky za radu