Re: přesčasy nad 8 hod.týdně
měli jsme kontrolu bezpečnosti práce....nějaký mzdový předpis je nezajímal....kontroloval počet přesčasů týdně právě z důvodu odpočinku
A můžete mi poradit jakým způsobem kontrolují přestávky v práci,vím že by neměli být menší jak 35 hodin mezi jednotlivými pracovními týdny-je to tak?(takže když pracuje po-pá -6.00-20.00 so -v so 6.00 ve 14.00 a ně je doma-stačí tato přestávka?
Děkuji_
museli jsme zavést nový tiskopis docházky....kde na prvním řádku hodina nástupu...na dalším řádku hodina a minuta nástupu přestávky - další řádek - hodina a minuta ukončení přestávky - další řádek ukončení pracovní směny - hodina a minuta .-)))))))))))))))))
tak to snad ne? už vidím zam-ce, jak v době přestávky si běží odpíchnout a také ještě aby včas označili konec přestávky (navíc ve velkých firmách by to během jedné minuty ani nestačili všichni označit - myslím, kde mají např. elektronické píchačky někde na vrátnici) - to nemohli z kontroly myslet vážně (protože, pokud na to máte osobu, která to formálně dopíše - tak možná splníte jejich požadavek, ale je to nesmysl)
já myslela povinné přestávky mezi směnami (aby někdo nepracoval přes týden s přesčasy a ještě o víkendech)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
2. 7. 2008 13:56
Může mi někdo prosím potvrdit můj názor nebo poradit?
Může zaměstnanec překročit týdně 8 hodin přesčasu,když nemáme v KS ani žádném mzdovém předpisu dán souhlas s překročením limitu 8 hodin týdně v průměru po dobu 26 -resp.52 týdnů?
V měsíci 1-3/08 měl zaměstnanec přesčas,ale v 4,5,6/ má za každý měsíc 85 hod přesčasu při pracovní době 7,5 hod /den,tj.37,5 hod./den.
Děkuji moc