PPMxdovolená-vzniká nárok?

• (neregistrovaný)

2. 7. 2008 14:35

Níže se píše o podobném případu, ne však o stejném.
    V květnu jsem nastoupila na druou PPM z Rodičovské dovolené. Moje otázka zní : vzniká mi za domu čerpání PPM - 28 týdnů, což je považováno z hlediska nároku na dovolenou jako překážka v práci ze strany zaměstnavatele - nárok na dovolenou? Tedy jako při prvním čerpání PPM? Děkuji někomu, kdo to ví:o)))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 7. 2008 14:46

an (neregistrovaný)

Re: PPMxdovolená-vzniká nárok?
      Proč by proboha měla být vaše mateřská překážkou na straně zaměstnavatele ??? On vám to snad způsobil ?? Nicméně doba mateřské je hodnocena jako výkon práce a za tuto dobu vzniká nárok na dovolenou.

• 2. 7. 2008 14:51

Jiřka (neregistrovaný)

Ještě záleží na tom, kolikátého května jste na MD nastoupila. Pokud by totiž bylo do té doby v důsledku rodičovské dovolené zameškáno aspoň 100 prac. dnů (včetně svátků v prac. dnech), tak by se Váš celoroční nárok krátil. Pokud jste tolik nezameškala, máte nárok na celoroční výměru nekrácenou, kterou si můžete vybrat v návaznosti na mateřskou dovolenou.

• 2. 7. 2008 20:11

Lucie (neregistrovaný)

Jasně že jsem myslela zaměstnance .... PROBOHA:o)))
      Jinak díky za odpověď, L.

• 2. 7. 2008 20:54

yy (neregistrovaný)

Ale bylo by to vtipné, a taky třeba ještě jako pracovní úraz ??!! Jo, někdy tady vznikají docela vtipné situace. Hezký večer.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).