Ušlý zisk v Pohodě

• (neregistrovaný)

2. 7. 2008 18:16

Dobrý den,
    měla bych dotaz ohledně ušlého zisku. Zaměstnanec měl pracovní úraz a byl týden na neschopence. Jak budu počítat náhradu za ušlý zisk a jak to v pohodě zúčtuji? Zda to dám normálně do mzdy a zdaním nebo jak se postupu? Ještě jsem se někde dočetla, že si musí podat daňové přiznání je to pravda? Prosím o radu, jsem po škole a ty to věci nás vůbec nenaučili. Předem moc díky a jestli si vzpomenete na něco co je ještě potřeba budu moc ráda. Kromě kooperativy - na kterou jsem to ještě nepsala, jsem to poslala na zdravotní poj. a inspektorát bezpečnosti práce.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 7. 2008 9:40

Zdenča (neregistrovaný)

Re: ušlý zisk v Pohodě
      Podle Vašeho dotazu usuzuji, že vyplácíte tzv."náhradu na ztrátě na výdělku", tzn. že volíte ze dvou možností podle povahy úrazu nahrásíte na IPB, na ZP se nehlásí a P Ř E D E V Š Í M nahlásíte úraz na pojišťovnu a vyplníte formuláře které najdete i na webu Kooperativy a tam Vás vše navede - tzn. vypočtete rozdíl mezi pravděpodobně dosaženým výdělkem a vyplacenou nemocenskou, dále uplatníte bolestné a další a zaškrtnete, zda mají úhradu provést na účet zaměstnance, nebo v případě, že na účet firmy, zadáte tudo částku do SW Pohoda do Zdanitelných náhrad - z bolesného se však nic neodvádí, podobně jako z poplatku u lékaře za vystavení podkladu pojišťovně. Daňové přiznání podat nemusí, pokud mu to vyúčtujete ve mzdě, pokud mu příjde úhrada na účet, doloží to k RZD 2008. Zdenča

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).