Re: ušlý zisk v Pohodě
Podle Vašeho dotazu usuzuji, že vyplácíte tzv."náhradu na ztrátě na výdělku", tzn. že volíte ze dvou možností podle povahy úrazu nahrásíte na IPB, na ZP se nehlásí a P Ř E D E V Š Í M nahlásíte úraz na pojišťovnu a vyplníte formuláře které najdete i na webu Kooperativy a tam Vás vše navede - tzn. vypočtete rozdíl mezi pravděpodobně dosaženým výdělkem a vyplacenou nemocenskou, dále uplatníte bolestné a další a zaškrtnete, zda mají úhradu provést na účet zaměstnance, nebo v případě, že na účet firmy, zadáte tudo částku do SW Pohoda do Zdanitelných náhrad - z bolesného se však nic neodvádí, podobně jako z poplatku u lékaře za vystavení podkladu pojišťovně. Daňové přiznání podat nemusí, pokud mu to vyúčtujete ve mzdě, pokud mu příjde úhrada na účet, doloží to k RZD 2008. Zdenča
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
2. 7. 2008 18:16
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně ušlého zisku. Zaměstnanec měl pracovní úraz a byl týden na neschopence. Jak budu počítat náhradu za ušlý zisk a jak to v pohodě zúčtuji? Zda to dám normálně do mzdy a zdaním nebo jak se postupu? Ještě jsem se někde dočetla, že si musí podat daňové přiznání je to pravda? Prosím o radu, jsem po škole a ty to věci nás vůbec nenaučili. Předem moc díky a jestli si vzpomenete na něco co je ještě potřeba budu moc ráda. Kromě kooperativy - na kterou jsem to ještě nepsala, jsem to poslala na zdravotní poj. a inspektorát bezpečnosti práce.