Re: Jaký kurz?
Kurz by se měl zadávat předem, vždy kurz z 1.pracovního dne v daném čtvrtletí a tento kurz by měl platit po celé období.
1.Q kurz z 2.1.2008
2.Q kurz z 1.7.2008
3.Q kurz 1.9.2008
4.Q kurz z 1.12.2008
Nevím jak moc obchodujete, dopuručuji měsíční účetní kurz - opět se zadavá kurz z 1.pracovního dne v daném měsíci.
Samozřejmě je třeba totu problematiku "ošetřit" v účetní směrnici.
>>>Dobrý den. Jaký kurz ČNB mám použít, když máme pevný
>>>kurz na čtvrtroku. Začali jsme obchodovat od
>>>23.6.2008,
>>>Mám za červen použít kurz za leden až březen dle ČNB
>>>25,562? A od července použiji kurz za duben až červen
>>>dle ČNB? Dříve jsme cizí měnu nepoužívali. Děkuji za
>>>radu.
>>
>>Kurz by se měl zadávat předem, vždy kurz z
>>1.pracovního dne v daném čtvrtletí a tento kurz by měl
>>platit po
>>celé období.
>>1.Q kurz z 2.1.2008
>>2.Q kurz z 1.7.2008
>>3.Q kurz 1.9.2008
>>4.Q kurz z 1.12.2008
>>Nevím jak moc obchodujete, dopuručuji měsíční účetní
>>kurz - opět se zadavá kurz z 1.pracovního dne v daném
>>měsíci.
>>Samozřejmě je třeba totu problematiku "ošetřit" v
>>účetní směrnici.
>
>Děkuji. A mám stanovit kurz na červen z 2.6. nebo až z 23.6., kdy jsme začali obchodovat? Do té doby jsme cizí měnu nepoužívali.
Když máte pevný kurz čtvrtletní, tak bych použil kurz prvního pracovního dne v daném čtvrtletí a tento kurz bych používal po celé čtvrtletí. Např. kurz z 1.4 bych používal na všechny obchodní případy, které se uskuteční v období od 1.4 do 30.6.
V případě pevného čtvrtletního kurzu bych proto pro dodávku ze dne 23.6. použil kurz z 1. dubna. (pokud to byl pracovní den)
V případě, že byste si ve směrnicích stanovili, že budete používat pevný měsíční kurz, pak bych pro dodávku z 23.6. použil kurz z 2.6 (pokud byl tento datum první pracovní den v červnu). Tento kurz bych používal pro všechny dodávky uskutečněné v období od 1.6 do 30.6. nezávisle na tom, že k první dodávce došlo až 23.6.
Hezký den přeje
bubu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 7. 2008 10:03
Dobrý den. Jaký kurz ČNB mám použít, když máme pevný kurz na čtvrtroku. Začali jsme obchodovat od 23.6.2008, Mám za červen použít kurz za leden až březen dle ČNB 25,562? A od července použiji kurz za duben až červen dle ČNB? Dříve jsme cizí měnu nepoužívali. Děkuji za radu.