Re: Odvody živnostníků
Společnost Vám nic neodčítá ,Vy musíte provádět odvody sama, přiznání k dani a vyúčtovat zdravotní a sociální pojištění za předch. rok. Zdravotní poj.platíte z vždy z dosažených příjmů, sociální pojištění má pak vazbu na to, zda jste OSVČ hlavní nebo vedlejší a jakých dosahujete příjmů. Bez bližších info z vaší strany by to bylo docela dlouhé povídání.
děkuji - chyběla tam čárka :-) jasně, že společnost nic neodčítá - myslela jsem, kolik odvedu já jako živnostník. neexistují tedy nějaké tabulky, u kterých je dáno kolik jsou procentuelně odvody při určité výši fakturované částky?
S.
>>Dobrý den,
>>
>>prosím potřebuji poradit - když bych byla živnostník,
>>kolik se z mé fakturované částky společnosti odečítá
>>daň, sociální a zdravotní pojištění? (myslím procenta
>>platné pro tento rok) Popř. pokud tam jsou ještě
>>nějaké
>>odvody.
>>
>>Díky moc!
>>
>>Saša
> Společnost Vám nic neodčítá ,Vy musíte provádět
>odvody sama, přiznání k dani a vyúčtovat zdravotní a
>sociální pojištění za předch. rok. Zdravotní poj.platíte z
>vždy z dosažených příjmů, sociální pojištění má pak
>vazbu na to, zda jste OSVČ hlavní nebo vedlejší a jakých
>dosahujete příjmů. Bez bližších info z vaší strany by
>to bylo docela dlouhé povídání.
Fakturovaná částka o ničem nevypovídá, když neznáme náklady. ZP, SP i daně se platí ze zisku.
Dobrý den,
zřejmě se jedná o shodu jmen, ale mám podobný problém, budu podnikat v oblasti poskytování služeb a uplatňovat náklady 50%paušálem. Nikde ale bohužel nemohu najít, kolik budu odvádět. Předpokládám, že fakturovaná částka bude cca 15000 měsíčně. Navíc studuji vysokou školu denním studiem. Jestli potřebujete k odpovědi další informace, tak mi prosím napište jaké. Moc děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 7. 2008 11:19
Dobrý den,
prosím potřebuji poradit - když bych byla živnostník, kolik se z mé fakturované částky společnosti odečítá daň, sociální a zdravotní pojištění? (myslím procenta platné pro tento rok) Popř. pokud tam jsou ještě nějaké odvody.
Díky moc!
Saša