Re: co s Potvrzením ?
určitě má ještě dalšího zam-tele, takže si musí vybrat, kde bude mít podepsané daň.prohl. (u obou zároveň nesmí mít), pokud má exekuce musí nahlásit i u druhého zam-tele
takže bude pravděpod. muset podávat daň.př. - pokud bude mít u Vás podepsané daň.pr. a jinde bude mít příjem nad 5000Kč/HM/měs.
já na toto potvrzení jsem napsala, že má podepsané daň.prohl. u nás (pro můj klid - aby se někdo nevymlouval, že jsem na to zam-ce neupozornila, že nesmí mít podepsané u obou zam-telů - kopii zakládám do daň.prohl. zam-ce)
Dotaz je o něčem jiném, ne o daních. Předpokládám, že to potvrzení chce od Vás vyplnit, ne že u je potvrzené od někoho jiného. Ten člověk má pravděpodobně nějaké jiné zaměstnání, kde jeho příjem nedosahuje minimální mzdy a kvůli tomu, aby mu nesráželi zdravotní pojištění z minimální mzdy, potřebuje od Vás potvrdit, že u Vás má aspoň minimální mzdu, takže aspoň minimum odvádí. Nebo možná je OSVČ a chce to po něm jeho zdravotní pojišťovna, aby nemusel platit zálohy na ZP.
já vím, že to je proto, aby mohli srážet ZP jen ze mzdy, které dosáhne
ale když už to potvrzení vyplňuji, tak o podepsaném daň.prohl. jim to napíšu - aby ho nenapadlo podepsat daň.prohl. ještě u nich (aby jim netvrdil, že u nás ho podepsané nemá)
je to ale na zodpovědnosti toho zam-ce - papír to snese a já mám klid
Ano, toto potvrzení mám já vyplnit. Zjistila jsem že je vedoucí nějakého bytové sdružení . Teď mě napadlo, pokud mu z tohoto vedení plynul příjem už minulý rok a on jej nedoložil k ročnímu zúčtování 2007, udělal vlastně chybu že ? A netuším na jakém základě je tam zaměstnaný. Jestli na Dohodu nebo Pracovní smlouvu. No to vypadá na pěkný problém ... Co s tím. Mám mu to potvrzení vrátit ať jej aspoň nechá označit pro koho to je ? A jaký účel ?
Proč zjišťovat. Pokud u Vás pobírá mzdu alespoň ve výši minimální mzdy a je mu tedy odváděno ZP alespoň v minimální výši, tak mu to potvrďte, vždyť je to pravda. Ať si to doloží, kde potřebuje. K tomu druhému příjmu - pokud tam měl měsíčně hrubého do 5000 Kč, tak mu z toho sráželi srážkovou daň a ta je již konečná, nikde se nevyúčtovává. Pokud tam měl měsíční hrubý příjem nad 5000 kč, tak mu z toho museli srážet zálohovou daň v režimu "nejméně 20%" a v tom případě by se nesmělo dělat zúčtování, ale byl povinen podat přiznání (předpokládám, že prohlášení má podepsané u Vás). Ale to je jeho problém, ne Váš.
vy vyplníte potvrzení o které žádá a víc neřešíte - vždyť takto může pracovat lidí a vůbec o tom MÚ neví, že mají vedlejší příjmy - člověk je zodpovědný sám za sebe a pokud někde poruší zákony, tak ať nese odpovědnost sám za sebe (přece nesmí MÚ každému vrtat v soukromí a zjišťovat jaké má kde příjmy)
k tomu jeho členství - myslím, že se to dotýká letošního roku, že se musí srážet ZP a na to právě potřebuje potvrzení od Vás (tak mu ho vypište) a na konci roku se ho zeptejte, zda měl sráženou zálohovou nebo srážkovou daň /pokud Vám řekne srážkovou, tak to musíte respektovat a příp. mu provést RZ, pokud o něj požádá/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 7. 2008 14:00
Dobrý den,
dostala jsem poštou od zaměstnance nějaké Potvrzení že je zaměstnanci měsíčně sráženo pojistné alespoň z minimální mzdy. Není tam žádná hlavička úřadu, prostě nic, netuším na co to chce, zavolat mu můžu, ale chtěla bych být dopředu připravena. Díky za každičkou radu.