Re: MZDA - přidanění daru??? Spěchá, dík
My jsme to v poukázkách dostávali z toho důvodu, protože z peněžní odměny bychom neměli celou částku, ale toto se také zdaňuje, tak nevím, co to mělo za smysl. Tzn., že když někdo dostal jako odměnu PC za 35.000, tak to bude mít také zdaněné ve mzdě?
Přidanění je správné, ale 4000 se mi zdají moc. Nakolik byly poukázky?
omlouvám se, asi jsem dost nechápavá
vy dostáváte mzdu částečně vyplacenou v naturáliích (někdo poukázky, někdo počítač apod.?)
to by se potom počítalo jako mzda - SP, ZP, daň
pokud byste ale obdrželi tyto poukázky např. k ŽJ, jako ze soc. fondu - potom je danění omezeno částkou (myslím 2000Kč, pak se z toho něco sráží, omezení poukazu na dovolenou - tam je částka vyšší - je to v zákoně napsané)
naturální mzdu řeší § 119 Zákoníku práce - abych posoudila, zda (ne)máte správně spočítanou výplatu, tak bych musela kouknout do výplatní pásky - ale určitě by Vám měla vysvětlit výpočet mzdová účetní
Nedostala jste něco zálohově? To by potom zálohu, kterou Vám vyplatili nyní odečetli.
zálohu jsem žádnou nedostala. Já myslela, že když dostaneme odměny v poukázkách, tak to bude výhodnější, než když je dostanu vyplaceny na účet v penězích... Asi to tak není. nemám žádné srážky, kromě stravenek, cca 600Kč a pak tam mám toto přidanění poukázek za 11.500.
Ještě otázečka, tzn.že kdybych používala služební auto v PC 1mio, tak 1% je 11.000Kč a je to počítáno stejně jako tyto poukázky, přidaněno ke mzdě. to je pak z mého pohledu zaměstnanec na tom docela bitej....
já si myslím, že je správné, že musí být stejné podmínky odvodu SP, ZP, daní - pokud je celá mzda vyplacena v Kč nebo část v naturáliích a zbytek v Kč - pokud by se z těchto naturálií nic neplatilo, potom by samozřejmě každý zam-tel vyplácel část mzdy v naturáliích , protože by to pro něho bylo výhodnější (a nakonec i možná pro zam-ce)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 7. 2008 9:00
Přeji pěkný den všem,
obracím se na Vás s prosbou o vysvětlení... Obdržela jsem výplatní pásku, kde mám položku přidanění a vypadá to, že je to za poukázky do nákupního centra, které jsem obdržela jako odměnu. Nicméně díky tomuto, se mi snížila mzda cca o 4.000Kč. Nevyznám se v tom a nemám se dnes koho zeptat.
Je to tak správně? Ty poukázky jsem obdržela někdy ve 4/08.. Mzda je cca 31.000 Kč. Děkuji moc za odpovědi!!! Helena