Povinnost vydání daňového dokladu

• (neregistrovaný)

4. 7. 2008 11:15

Můžete mi někdo osvětlit danou situaci? Za pronájem prostor pravidelně zasílám částku, kterou máme dohodlou dle smlouvy. Majitele objektu (zdr.středisko, jedná se o lékaře) jsem již několikrát žádala, aby mi vystavoval daňový doklad (fakturu). Jeho argumentace je taková, že není plátcem DPH a proto mi nemůže vystavovat daňové doklady. Příjde mi to jako nesmyslný argument - neplácovství přece neovlivňuje vydávání dokladů. Vzniká zde tedy nějaká povinnost ho vydat? Nebo se liší podmínky v jednotlivých oborech - např. že lékaři nevystavují faktury. Přijde mi to jako nesmysl, ale chci se ujisit, jestli má žádost na vydání faktur je oprávněná-chci mít každou platbu podloženou řádným dokladem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 7. 2008 11:19

Lenka (neregistrovaný)

Re: Povinnost vydání daňového dokladu
      Pokud máte ve smlouvě uvedenou částku + interval splátky,tak nemusí fa vystavovat,ale může.Daňový doklad Vám vystavit nemůže,není plátce DPH.

• 4. 7. 2008 11:21

v (neregistrovaný)

Dokladem pro vás je, i ústřižek složenky nebo výpis z účtu pokud máte nájemní smlouvu, takže do nákladů si klidně dejte jen na základě těchto dokladů, pokud není plátce dph pak vám jistě může vystavit obyčejné potvrzení o obdržení platby.

• 4. 7. 2008 11:53

MM (neregistrovaný)

Proč by vystavoval potvrzení, když paní píše, že peníze za pronájem pravidelně zasílá? Dokladem je výpis z účtu nebo útržek složenky, jak jste uvedla:))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).