Odmítnutí doporučenky z ÚP

• (neregistrovaný)

6. 7. 2008 9:55

Chystám se odmítnou doporučenku z úřadu práce. Práci mám sjednanou s nástupem od 1.9. jenže bohužel to je ještě dost dlouhá doba a tak si mám vyřídit doporučenku. Pokud ji odmítnu, znamená to pro mě konečnou, tzn. vyřazení z evidence ÚP? Jinak jedna paní povídala...taky jsem slyšela že mohu odmítnou 3x. Pokud to neplatí, asi začnu shánět do září nějakou brigádu. Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 7. 2008 11:46

beta (neregistrovaný)

Re: Odmítnutí doporučenky z ÚP
      podle mě žádné pravidlo 3x neplatí. Pokud budete mít vážný důvod k odmítnutí, pak ÚP může přihlédnout, ale pokud odmítnete bez důvodu, je to pro ÚP signál k tomu, že nespolupracujete a vyřadí vás z evidence. Důvodem pro vyřazení je i to, když se bez vážných důvodů či omluvení nedostavíte na ÚP, kam docházíte po domluvě s pracovníkem ÚP. Takže nespoléhejte na to, že můžete lázo plážo odmítnout doporučenku. A jakmile vás vyřadí, zařadí vás znovu až po 6 měsících, alespoň myslím.

• 6. 7. 2008 21:27

Jiřka (neregistrovaný)

Domnívám se, že pokud již máte někde práci dohodnutou od 1.9., byl by nesmysl chodit jinam. Měla jsem ten případ, že jsme přislíbili za nějakou dobu uzavření prac. poměru jednomu člověku, evidovanému na ÚP, on to na ÚP oznámil, oni se nás dotázali, zda tomu tak je, já jsem jim to odsouhlasila a oni ho do té doby nikam neposílali.

• 8. 7. 2008 7:04

beta (neregistrovaný)

na to musím reagovat s úsměvem, paní Jiřko. Syn oznámil na ÚP, že má sjednaný pracovní poměr od 1.9. a paní úřednice mu sdělila, že jí to nezajímá a místo mu PROSTĚ HLEDAT BUDE ! :) takže je to jako všude - jen o lidech ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).