Úvěr

• (neregistrovaný)

6. 7. 2008 20:21

požádala jsem si o 5.mil. úvěru u KB, musela jsem přinést rozvahu a výsledovku za rok 2007 a za první čtvrt. 2008. Teď mi poslali rozvahu a výsledovku vyplnit pro rok 2009,2010,2011 setkal jste se s tím někdo , potřebuju poradit , jak mám postupovat, nebo jestli jste už někdo dělal a na co nejvíc dát pozor , jestli na tržby nebo tak. Docela o ten úvěr stojíme, tak jak na bankéře.
    Dík za poznatky a zkušenosti.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 7. 2008 7:38

Myška (neregistrovaný)

Re: úvěr
      Vyplňovat takové formuláře je zážitek. Chtějí jakousi vizi jak to vidíte do budoucna s výnosy a náklady a také samozřejmě se ziskem a ostatními ukazateli.

• 7. 7. 2008 7:58

jana (neregistrovaný)

pak hodnotí výši marže, t.j. výnosů - materiálových nákladů toto je třeba zajímalo u nás, pořád nás tlačily do obhajob- proč- taky jsme dělaly prognózy na 4 roky. Plánovaly jsme úplně vše včetně rezerv, časových rozlišeníííí.
      Je dobré udělat výsledovku a dle současného stavu v poměru výnosy k pohledávkám, náklady k závazkům tímto kvocientem přepočíst plánované hodnoty pokud nevidíte vývoj pohledávek a závazků jinak a dodělat bilanci.
      Investice pravděpodobně 3 roky dopředu zhruba víte... Zásoby jsme taky propočetly kvocientem ke spotřebě materiálu ještě jsme ponižovaly o nějaké procento - vysoké zásoby banky neradi vidí.
      Ještě k výsledovce vycházely jsme z nějakého strategického plánu obratu,
      který jsme empiricky odvodily z předchozích roků a k tomu připočetly předpokládaný nárůst po obdržení úvěru, pak materiálové náklady - odrážely dle kusovníků (normovaná spotřeba materiálu) x jednotková cena materiálů hodnotu celkem a mzdové dle plánového počtu zaměstnanců. Odpis dle plánovaného stavu investic. Ještě je zajímaly rezervy na opravy, rezervy na reklamace - tyto jsme tak nějak typly.
      Zbytek režijních nákladů jsme odhadly empiricky, dle vývoje v předchozích letech.

Bylo by to na delší povídání- tak zatím asi tolik, kdyby byly dotazy, ozvěte se

• 7. 7. 2008 13:05

alena (neregistrovaný)

To bych asi dokázala na to se trefit , největší problém mi , ale dělají z toho všeho kurzové rozdíly, nevim jak se s tím poprat , protože jsme předtím žádné neměli , taky si myslím, že by si toho snad nemuseli všimnout , naštěstí jsem se domluvila v bance , že mi to prý úvěrářska skoukne, nakupujeme a prodáváme naftu, takže zásoby nemáme, hned prodáme, jedině, že bychom si pro sebe nakoupili do foroty naftu , máme nádrž, rezervy na opravy neděláme, protože nemáme baráky, reklamaci jsme neměli ani jednu, takže rezervy netvoříme, vůbec nechápu proč tu blbost chtějí, dokážu to odhadnou na rok 2009, stěží na 2010 a 2011 je v oblasti snů. Jinak snad bych dokázela ostatní uskákat.
      Ježiš ty mě .....
      Jinak dík za rady Alena.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).