Re: Předčasně ukončený leasing
Chybí podstatná informace. Za kolik Kč koupila stroj leasingovka v roce 2005?
Je nutno porovnat kupní cenu a zůstatkovou cenu stroje při rovnoměrném odepisování, aby bylo možno určit, zda zaplacené splátky v r. 2005 - 2008 jsou daňově účinné, nebo zda bude nutno podat dodatečné DP za roky 2005-2007.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
7. 7. 2008 7:34
Dobrý den,
ráda bych Vás velice zdvořile požádala o pomoc.
finanční leasing na stroj: 36 měsíců
1 splátka byla 4.10.2005
poslední měla být zaplacena 1.9.2008
Jelikož posledních 18 splátek bylo po 100,- Kč zaplatili jsme je naráz 31.7.2007.
Jednatel se rozhodl, že leasing předčasně ukončí k datu 17.6.2008. a k tomuto datu jsme dostali od leas. společnosti i kupní smlouvu a fakturu na odkupní cenu 22 958,00 Kč.
Následně na ten samý stroj uzavřel novou leas. smlouvu v ten samý den 17.6.2008 (zpětný leasing) se splátkami na 60 měsíců.
Ještě v měsíci červnu jsem dala splátku do nákladů. Samozřejmě, že mi teď zůstal zůstatek na účtu 381 a také na účtu 325, protože jsme zaplatili všechny splátky dopředu. Pročítala jsem si diskuzi o předčasném ukončení leasingu i §24 odst. 5 zákona o dani z příjmu, ale opravdu nevím jak mám účetně postupovat. Jsme PO.
Mohl by mi s tím někdo pomoct. Ještě jsem se s tím v praxi nesetkala.
Děkuji za Váš čas Kateřina