Hlavní navigace

Stavební zákon-kde hledat??

  • (neregistrovaný)

    7. 7. 2008 12:44

    DD, přátelé, poraďte: soused chce provádět izolaci proti vlhokosti stěny domu, kterou sousedíme. Nám tam přiléhá dvorek, a protože soused na fasádu kašle, vysadil jsem tam břečťan. Sosed nyní přišel s tím, že z naší strany odkope od zdi zeminu, dá si tam folii a v šíři cca 0,5metru šterk. Tedy ukrojí z mého pozemku. Která část SZ to řeší? Je mi jasné, že přístup i práce mu musím umožnit, i břečťan sundat, ale aby ukrojil z mých metrů dvorku?? Díky. T.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 7. 2008 13:28

      lv (neregistrovaný)

      Re: stavební zákon-kde hledat??
      nikde nic krájet nemůže, pokud je to prokazatelně váš pozemek tak vám přeci nemůže nic vzít.On bude mít určitě ochranou výměru kolem domu, vy se musíte podívat do Vašich map, kde máte vy svůj pozemek a kde je jeho.Radím jděte se poradit na stavební úřad.Jinak jak říkáte na fasádu kašle, tak to je jeho velké mínus jelikož on je povinnen se o svoji nemovitost starat, musí jí udržovat a nesmí svým chováním vás obtěžovat ani vás nikterak omezovat na vašich vlastnických právech.Takže ho vyzvěte ať si omítku opraví, že vám znečištuje váš pozemek např že stará omítka opadává.

    • 7. 7. 2008 14:29

      tom (neregistrovaný)

      Re: stavební zákon-kde hledat??
      Díky moc, ještě bych to právě chtěl najít v zákoně, domnívám se, že to řeší stavební, přeci jen "co je psáno....", ale díky. T.

    • 9. 7. 2008 7:49

      lv (neregistrovaný)

      Re: stavební zákon-kde hledat??
      prostudujte občan.zákoník - vlastnické právo

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).