Re: Osobní automobil
Z dotazu není zřejmé, zda byl leasing řádně ukončen po smluvené době nájmu, odkoupen za 50000,00 Kč a zařazen do OM.
Nebo zda byl leasing ukončen předčasně, auto odkoupeno za 50000,00 Kč a následně došlo k jeho prodeji. Pak by bylo nutno znát od kdy byla leas. smlouva uzavřena, za kolik auto koupila leasingovka v roce uzavření smlouvy a kdy došlo k předčasnému ukončení smlouvy.
Re: Osobní automobil
Tak spočítejte ZC při rovnoměrném odepisování u leasingové společnosti a porovnejte ZC a kupní cenu, za kterou jste koupili auto od leasingovky vy. Podmínky pro uznatelnost nájemného najdete v § 24 odst. 5. 50000,00 Kč nemusí být cena auta. Část kupní ceny mohla být uhrazena z nevyčerpané části akontace (1. zvýšené splátky).
Za pozornost by mohla stát i D-300 = komentář k § 24 odst. 2 bod 37.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 7. 2008 12:45
Jsem OSVČ plátce DPH měěl jsem auto na leasing v majetku firmy, leasing jsem musel ještě doplatit 50 000,-- Kč a auto jsem prodal za 90 000,--. Leasing splátky jsem si dával v poměrné výši do nákladů. Jak mám nyní postupovat s příjmem za auto a z doplatkem leasingu.