Pokldní kniha? Je nutná

• (neregistrovaný)

7. 7. 2008 23:43

Vedu DE, do deníku příjmů a výdajů zapisuji všechny výdaje a příjmy i vyplacené v hotovosti. Podnikám sama. Takže žádnou pokladničku s penězi nemám a vše platím z vlastní kapsy. Musím vést pokladní knihu. Platby převodem mám na samostatném podnikatelském účtu. Děkuji všem předem za odpověď LL

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 7. 2008 6:56

lv (neregistrovaný)

Re: pokldní kniha? Je nutná
      Pokud platíte v hotovosti musíte vést pokladnu tz. i pokladní knihu.žádná "vaše kapsa" v podnikání neexistuje. Prostě pokud nemáte dostatek hotovosti v podnikání převedete si ze svého soukromého účtu peníze na váš účet podnikatelký a poté převedete peníze z podnikatelského do pokladny.Nebo vložíte vaší soukromou hotovost do pokladny pro podnikaní vždy je to vklad podnikatele a stejně je to i když si z podnikání berete peníze pro osobní potřebu.Vše musíte evidovat a prokázat zdroje příjmů.Prostě vedete hotovostní platební styk musíte mít pokladnu a kdyby přišla kontorla zůstatek v pokladně musíte mít fyzicky v pokladně i kdyby to bylo 20,-

• 8. 7. 2008 8:13

RZ (neregistrovaný)

Re: pokldní kniha? Je nutná
      Manžel vede daňovou evidenci, jelikož má podnikání jako vedlejší činnost a nemá příliž mnoho položek, vedu mu pouze jeden deník a to v tabulce, kterou jsem si zadala do excelu. Podle mě pokladní knihu vést nemusíte, musíte pouze zajistit evidenci příjmů a výdajů, kterou musíte pak předložit, vše by mělo být průkazné, ale konkrétní forma není stanovena.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).