Pracovní smlouva

• (neregistrovaný)

8. 7. 2008 8:45

Hele lidi, potřebuji poradit, dostala jsem se do pekelné diskuse a i když jsem si byla vším jistá, tak teď nemám jistotu v ničem a pomalu nevím jak se jmenuju.
    I.
    Zaměstnanec na dobu neurčitou
    je nemocný část měsíce a za zbývající část 8 dní si vydělal 4000 Kč.
    Já doufám, že se mu nic nedopočítává. Můj názor= ze 4000 sociální a zdravotní(4,5 % + 9% podnik, 8,5 + 26 % podnik.)

II.
    Zaměstnankyně - uklízečka- zaměstnaná na zkrácenou pracovní dobu - 4 hodiny- výdělek zhruba 7000 hrubého.
    Poraďte"
    -jak počítat zdravotní a sociální
    -jak počítat daň
    - dopočítávat něco
    moc děkuju předem za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 7. 2008 8:53

xy5 (neregistrovaný)

Re: pracovní smlouva
      ZP - zjišťujete MVZ - takže záleží,, zda mu 4000Kč stačí pokrýt kal. dny "odpracované"
      pokud není v kateg., za kterou je plátcem zP i stát nebo ten dotyčný nemá dalšího zam-tele, nepodniká, potom (v 2. příp.) musíte srážet z MVZ, při celém odprac. měsíci z MM, tj. z 8000Kč srazit a odvést ZP

• 8. 7. 2008 8:57

Jiřka (neregistrovaný)

Re: pracovní smlouva
      ad I) Ne, nic nedopočítáváte a odvedete SP a ZP ze 4000 (sociální poj. zaměstnance je 8%, ne 8,5 jak píšete).
      adII) Sociální odvedete ze skutečně dosažené mzdy, ale u zdravotního záleží na tom, zda má ještě nějaký jiný příjem, ze kterého odvádí ZP nebo zda je třeba pojištěna státem (pobírá rod. příspěvek, důchodkyně, studentka atd.) nebo zda si hradí zálohy na ZP jako OSVČ. Daň se bude počítat podle toho, zda má či nemá u Vás podepsané daňové prohlášení (pokud ho má u jiného zaměstnavatele, nemůže ho podepsat u Vás).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).