Daňový bonus

• (neregistrovaný)

8. 7. 2008 11:09

Dobrý den, za měsíc červen činí zálohy na daň pro zaměstnance po slevě 8730 Kč, jedna zaměstnankyně má dítě, takže tam vychází daňový bonus 65 Kč, na účet FÚ odvedu za zaměstnance 8665 Kč. Musím vyplňovat pro FÚ nějaký tiskopis ohledně bonusu? Prý se má vyplňovat "Žádost podle §35d...".Nechápu ale proč, když ponižuji zálohy o ten bonus, tak už na FÚ nechci nic vracet. Vysvětlí mi někdo, prosím, tuto problematiku. Letos se s bonusem setkávám poprvé a nic nevyplňuji. Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 7. 2008 11:14

Petra (neregistrovaný)

Re: daňový bonus
      Žádost podáváte, jestli vám vyjde celkový součet daně z příjmů za všechny zaměstnance v mínusu. Podává se proto, že zaměstnavatel tuto částku, co vychází v mínusu, vlastně zaplatil "ze svého", takže může po FÚ požadovat její vrácení. Skutečně na to existuje tiskopis, který si buď stáhnete z internetu nebo vyzvednete na finančním úřadě. Podává se po vyplacení mezd zaměstnancům, dříve ne. I když jsem žádost nesla odevzdat v den výplat, vzali mi to, ale paní měla výhrady, že to nesu moc brzy, že mám příště přijít později.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).