Re: dpp
Žádný takový limit neexistuje.Po odvedení provedené práce zaplatíte odměnu za ni v násl.nejbližším výpl. období pokud jste se nedohodli jinak. Takžče není rozhodující, kdy jste dohodu sepsali, ale kdy byla provedena.Jestli byla provedena 1.6., bude odměna ve výplatě za červen. Danit budete podle toho ,zda bylo podepsáno nebo nebylo podepsáno Prohlášení daňpoplatníka.
Tam je hranice 5000,- pro nepodepsané Prohlášení. Avšak nikoli
hranice možného výdělku, ale hranice pro danění ( do 5000,- srážková daň 15 %, nad 5000,- zálohová daň 15 %).
není zálohová daň 20%?
ještě mi není jasné, když mám dohodu a činnost byla provedena 31.5. a 1.6. (víkendová akce) a je stanovena paušální částka za celý víkend, musím částku rozdělit a část dát jako výplatu v květnu a část v červnu?
moc děkuji
Těch 20% při nepodepsaném prohlášení a výdělku nad 5000 Kč platilo loni. Letos už je jednotná sazba jak pro srážkovou tak pro zálohovou daň 15%.
Nemusíte částku rozdělit - já píšu do dohody, že odměna je splatná po vykonání a odevzdání úkolu ve výplatním termínu organizace za měsíc zúčtování (nebo ihned po odevzdání) - záleží na Vás.
I když ZP nestanovuje výslovně, že DPP musí být písemná, vřele písemnou formu doporučuji.
Jak jinak by se v případě sporu se zaměstnancem dokazovalo, co, kdy a za kolik mělo bý provedeno?
Jak by se po třech letech při kontrole dokazovalo, co vlastně uvedený zaměstnanec dělal a proč je to daňový náklad?
Za byrokracii písemnou formu DPP rozhodně nepovažuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 7. 2008 15:28
dobrý den, vím že zaměstnanec může na DPP dostat za měsíc 5.000,- Kč. Není mi ale jasné podle čeho se limit stanovuje. Patří do limitu dohody, které byli podepsány v daném měsíci nebo dohody, jejichž termín uskutečnění patří do daného měsíce. Př. dohoda podepsána 28.5., ale činnost provedena v termínu 1.6. Do jakého měsíce mám částku zahrnout.
Předem moc děkuji za odpověď