Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 7. 2008 15:59
Dobrý den, prosím o radu. V srpnu 2007 jsem ukončila tříletou RD, zaměstnavatele jsem 3 měsíce předem informovala o jejím ukončení a opětovném nástupu do zaměstnání. Firma nereagovala a nástup do práce mi pro překážky na její straně dle § 208 Zákoníku práce neumožnila. A protože mi nebyla dána výpověď pro nadbytečnost, vznikl mi nárok na výplatu průměrného výdělku - ten mi s velkým prodlením nakonec firma vyplatila za rok 2007, rok 2008 stále vymáhám. V době mého opětovného nástupu do práce již ve firmě nebyl více jak půl roku ve funkci jednatel (je pouze jediný společník a firma nebyla zrušena a vymazána z obchodního rejstříku) a tak PSSZ sama od sebe ukončila můj pracovní poměr a odhlásila firmu z rejstříku malých organizací a to ke dni ukončení mé tříleté RD. Dne 1.7.2008 jsem měla nastoupit svoji druhou MD a dle PSSZ na ní nemám nárok. Nikdo z firmy mi však žádnou výpověď nedal, odhlášky nepodal ani nepodepsal, jde čistě o akci PSSZ. A proto by mě zajímalo, zda je jejich postup správný. Zda mohou firmu bez jednatele, ale se společníkem, který ovšem nespolupracuje a žije v cizině, považovat za zrušenou i když obchodní rejstřík firmu stále vede jako existující.
Děkuji moc. Stana