Nárok na peněžitou pomoc v mateřství

• (neregistrovaný)

8. 7. 2008 15:59

Dobrý den, prosím o radu. V srpnu 2007 jsem ukončila tříletou RD, zaměstnavatele jsem 3 měsíce předem informovala o jejím ukončení a opětovném nástupu do zaměstnání. Firma nereagovala a nástup do práce mi pro překážky na její straně dle § 208 Zákoníku práce neumožnila. A protože mi nebyla dána výpověď pro nadbytečnost, vznikl mi nárok na výplatu průměrného výdělku - ten mi s velkým prodlením nakonec firma vyplatila za rok 2007, rok 2008 stále vymáhám. V době mého opětovného nástupu do práce již ve firmě nebyl více jak půl roku ve funkci jednatel (je pouze jediný společník a firma nebyla zrušena a vymazána z obchodního rejstříku) a tak PSSZ sama od sebe ukončila můj pracovní poměr a odhlásila firmu z rejstříku malých organizací a to ke dni ukončení mé tříleté RD. Dne 1.7.2008 jsem měla nastoupit svoji druhou MD a dle PSSZ na ní nemám nárok. Nikdo z firmy mi však žádnou výpověď nedal, odhlášky nepodal ani nepodepsal, jde čistě o akci PSSZ. A proto by mě zajímalo, zda je jejich postup správný. Zda mohou firmu bez jednatele, ale se společníkem, který ovšem nespolupracuje a žije v cizině, považovat za zrušenou i když obchodní rejstřík firmu stále vede jako existující.
    Děkuji moc. Stana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 7. 2008 16:15

Jiřka (neregistrovaný)

Re: nárok na peněžitou pomoc v mateřství
      Můj názor je ten, že sama sociálka nic takového dělat nemůže.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).