Re: nastup na rodicovskou-prosim mzdove
Vám OSSZ posílá, že dotyčná pobírá rodič. příspěvek? U nás tento příspěvek vyplácí na pobočce ÚP - odd. právní a kontrolní, tzv. kontaktní místo. Zam-kyně obdrží papír, že jí je přiznán rodič. příspěvek - to mi přinese k ofocení (abychom měli doklad, že spadá do kateg., za kterou je plátcem ZP stát). Další mateřská dovolená neexistuje - myslíte rodičovskou dovolenou - na mateřské dovolené ji budete vést do .., od .. do 9.6. čerpala dovolenou (to ji máte ve stavu), poté požádá o rodič. dovolenou (max. do 3 let dítěte) a budete ji takto vést.
To, že pobírala rodič. příspěvek a zároveň u Vás čerpala dovolenou, je v souladu se zákonem. Jen mi nejde do hlavy, že od 30.5. pobírá rod. příspěvek (to jí PPM skončila 29.5.?). To byste jí pravděp. přiznali jen málo dovolené - mateřská dovolená se počítá jako odprac. doba , a protože si požádala o čerp. dovol. ihned po mat. dovol., tak má nárok na celoroční nárok na dovolenou (tj. 20 PD, pokud nemáte nárok vyšší)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 7. 2008 6:56
Dobry den vsem
zacinam delat mzdy ve velke organizaci a narazila jsem na problem.Meli jsme zamestnankyni na materske dovolene a po materske hned nastoupila na dovolenou navazujici na materskou. Dovolena navazujici na materskou ji skoncila 9.6.2008 a z OSSZ nam prisel dokument,ze od 30.5. pobira rodicovsky prispevek.
Nevim jak mam ted zpracovat mzdu
Do 9.6. ji mam uvest ze cerpa dovolenou a od 10.6. ze je na dalsi materske dovolene?
Dekuji vsem za radu