Re: čerpání dovolené bez souhlasu zaměst
pokud byste měl od zam-tele v březnu schváleno (písemně, neboť ústně - to se těžko dokazuje), že Vám určuje dovolenou na dobu, kdy jste si platil pobyt a nyní Vám to stornoval, potom byste mohl po něm požadovat náhradu
jelikož nic takového nemáte, tak se buď musíte domluvit, protože dovolenou (dle Zák.práce) určuje zam-tel (ne, že si zam-ec bere dovolenou jak se mu zamane - mohou se dohodnout)
pokud nepřijdete do práce (odjedete na dovolenou) - může Vám zam-tel psát neomluvené absence (za každý den neoml. abs. může srazit 1-3 dny dovolené), popř. ukončit PP dle § 55 (musí to zapsat do potvrz. o zam. - není nárok na podporu v nezam.
§ 217 odst. 1, odst. 3
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 7. 2008 7:12
Pracuji jako kuchař a střídáme se jen dva. Mám zaplacený pobyt v zahraničí (jedná se o jeden týden) a zaměstnavateli jsem to hlásil již v březnu. Přesto mi nyní nechce umožnit čerpání dovolené, protože za mě není schopný sehnat náhradu. Mohu na dovolenou odjet i bez jeho souhlasu, abych neporušil zákoník práce??
Děkuji