Re: Účetní program POHODA
Jestli je daňovým dokladem faktura, zapište ji do přijatých faktur (pokud se jedná o předplatné na příští rok dala bych tam spíš 381 - náklady příštích období a lednu 09 zúčtovala proti 518) a přes povel "záznam" vpravo nahoře zvolíte zálohová faktura, ta se vám natáhne do jednoho řádku, do dalšího zadáte částku z přijaté faktury, tím se vám doklad zlikviduje.
Re: Účetní program POHODA
Takže máte zůstatek na 314.
Při vyúčtování účtuji na nákladové účty(518) proti účtu 321 a na faktuře je uvedena záloha, měla by se rovnat zůstatku na účtě 314, takže zaúčtujete 321/314 a buď bude nula na faktuře nebo něco zůstaně na 321 k úhradě, pokud byla záloha menší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 7. 2008 7:53
Ještě jednou prosím o radu k programu POHODA.
Nejsme plátci DPH.
Obdržela jsem zálohovou fakturu. Tu jsem zapsala do přijatých
zálohových faktur a u předkontace jsem uvedla /bez/. Po zaplacení bankou jsem ji zlikvidovala 314/221.
Teď jsem održela daňový doklad na tuto částku. Jak ji mám zapsat
518/321 ? jedná se o předplatné, abych ji dostala do nákladů. A především jak ji zlikvidovat.
Jestli přes interní doklady?
Děkuji moc.