Kombinovaná spotřeba

• (neregistrovaný)

9. 7. 2008 9:56

Vracím se k tématu, jelikož po pročtení všech příspěvků z toho vůbec nejsem moudrá. Ze Zákoníku práce §158/4 mi jasně vyplývá, že jak mohu, používám kombinovanou spotřebu. Metodika ES 1999/100 uvádí: bod 1.7.2. Spotřeby paliva, 1.7.2.1. městský provoz, 1.7.2.2. mimoměstský provoz, 1.7.2.3. smíšený provoz. Jak tedy někde vidím ES nebo EU 1999/100, automaticky beru třetí hodnotu. Proč v předchozích příspěvcích citujete pokyn D-300 a další výklady a nakonec z toho vychází i taková možnost, že vždy průměruji? Musím přiznat, že i na nějakém dřívějším školení jsem nabrala, že se průměruje i v případě údaje o kombinované spotřebě.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 7. 2008 14:25

anonym (neregistrovaný)

Re: Kombinovaná spotřeba
      Pokud je v TP uvedena kombinovaná spotřeba, použije se tento údaj pro výpočet náhrad. Pokud není v TP uvedena kombinovaná spotřeba, použije se průměrná spotřeba.

• 10. 7. 2008 10:20

JanaO. (neregistrovaný)

A jak poznáte, co je kombinovaná spotřeba, když máte v TP tři čísla oddělená lomítkem a žádný komentář? Jak rozeznáte, zda se jedná o město/mimoměsto/kombinace nebo o město/90km/120km? O to mi jde.

• 10. 7. 2008 11:17

JanaS. (neregistrovaný)

Podle E.T. je spotřeba oddělená lomítky xy/xy/xy nový tvar, který udává na 3. místě kombinovanou spotřebu. Je to tak? To by bylo jasné vodítko. Neúčtuji tak dlouho, takže nevím, že se dřív uváděla spotřeba jinak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).