Re: Silniční daň - neví ještě někdo
Nemusíte žádat o přeplatek daně, snížíte si odvod první zálohy za rok 2009. Ale taky nevím, jestli se dá tahle záloha snížit nebo ne. Záleží, od kdy platí ta novela..
Taky si nevím rady, jak přesně slevu vypočítat, kdy uplatnit, jestli ponížit o přeplatek za 1Q?
Novela je schválená, ale žádný komentář, natož konkrétní případy zatím nejsou.
Asi zapltím zálohu na 2Q stejnou jako za 1Q a ošetřít v daňovém přiznání za celý rok, to by mělo snad jít.
Ptala jsem se na FÚ před placením zálohy na 1.Q a bylo mi řečeno, že pro předpis zálohy je relevantní, který zákon platí v době předpisu zálohy. Takže první zálohu vyrovnám až v DAP, ale druhou zaplatím už podle nového znění. Jestli chcete mít 100% jistotu, zavolejte si na FÚ, já to nejspíš risknu :-)
Re: Silniční daň - vyrovnání I. Q
Podle zákona nárok na kompenzaci za 1Q. nemáte.
Šlo by požádat o stanovení záloh za 2.Q jinak a pokud vyhoví jste OK.
Ale také mám neověřenou informaci, že se připravuje informace na MF, která v rozporu se zákonem má umožnit kompenzaci s 1Q.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 7. 2008 10:47
Budu platit silniční daň a podle novely §6 odst. 6 a 7 mám nárok na snížení daně. Mám snížit odvod za II. Q i o přeplatek za I. Q který jsem ještě odvedla postaru, protože ještě nebyla schválená tato novela?
Děkuji