Re: Fakturace služby na Slovensko a Rako
Problém ještě vidím v tom, že jsme zaměstnance slovenského odběratele našich služeb vyškolili v ČR v sídle naší firmy a toto školení je součástí faktury, na základě které mají oni vytvořenou pracovní cestu zaměstnance. Jak je to s místem plnění u tohoto případu? Díky
Re: Fakturace služby na Slovensko a Rako
Ano, odvolala bych se na § 10 - jako poskytovatel DIČ jste povinen daň přiznat a odvést ve své zemi. V přiznání se plnění promítne pouze do ř. 510. Pořád si myslím, že místem plnění podle tohoto odst. 6 je místo, kde má osoba, které je služba poskytnuta sídlo atd. ... viz tex v zákoně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 7. 2008 15:15
Dobrý den,
moc prosím o pomoc.
Jsme firma poskytující poradenskou službu v zavádění firemního know-how. Nyní fakturujeme i na Slovensko a Rakousko(plátci DPH). Odběratelům účtujeme i náklady spojené s cestou k nim asi 4x do měsíce.
Poraďte mi prosím, jestli fakturuji s 0%DPH, zda napsat na fakturu ovolávku na jaký §, kde se mi to má objevit v DP DPH, jestli cest. náhrady mohou být bez problémů součástí faktury.
Upřímně, čím víc se pokouším v zákonech a tady na fóru něco najít, jsem z toho víc zamotanější. Moc děkuji.