Proplacení dovolená - pohoda

• (neregistrovaný)

10. 7. 2008 11:05

Dobrý den,
    dotaz ohledně proplacení dovolenou. Byl ukončen pracovní poměr - dohodou k 30.6.. Zaměstnanec nastoupil k 1.2.. Vychází mi, že má nárok na 8 dní - je to správně? A kolik mu to bude dělat, když mzdu měl 8500. A jak se to v programu Pohoda dá do mzdy? Moc prosím o radu.
    Předem Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 7. 2008 11:16

Líba (neregistrovaný)

Re: proplacení dovolená - pohoda
      Vychází 8,5 dne. Platit budete platným průměrem z I.Q, protože v něm odpracoval víc jak 21 dnů. Nevíme, kolik odpracoval hodin, takže vám to nespočítáme, ale myslela jsem, že tohle počítá každý program sám.

• 10. 7. 2008 11:26

J. (neregistrovaný)

Průměr Vám to vypočítá samo z 1.Q.08, ale proplacení musíte dát do zdanitelných náhrad - záložka hrubá mzda - vpravo pod příplatky. Vypočítáte si celkovou náhradu - tedy průměr x počet hodin propl. dovolené, zaokrouhlíte matematicky a tuto částku tam napíšete. Do druhého řádku pod to píšu text: propl. 8,5 dne dovolené. To aby ten zaměstnanec věděl, že má tu dovolenou proplacenou. V personalistice si opravte nárok na dovolenou tak, aby mu na pásce vycházela 0 , protože tato propl. dovolená se Vám neodečte od nároku. Jinak se mu zůstatek vytiskne na pásku a těžko mu budete vysvětlovat, že to má proplacené.
      Tak to alespoň dělám já. Snad jsem to popsala srozumitelně.

• 10. 7. 2008 12:31

Zlatka B. (neregistrovaný)

Taky to tak dělám, je škoda že POHODA,takový rozšířený program na proplacenou dovolenou nemá "kolonku"
      Hezký den

• 10. 7. 2008 12:38

Jarka (neregistrovaný)

moc děkuji. Tak přeji hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).