Re: proplacení dovolená - pohoda
Průměr Vám to vypočítá samo z 1.Q.08, ale proplacení musíte dát do zdanitelných náhrad - záložka hrubá mzda - vpravo pod příplatky. Vypočítáte si celkovou náhradu - tedy průměr x počet hodin propl. dovolené, zaokrouhlíte matematicky a tuto částku tam napíšete. Do druhého řádku pod to píšu text: propl. 8,5 dne dovolené. To aby ten zaměstnanec věděl, že má tu dovolenou proplacenou. V personalistice si opravte nárok na dovolenou tak, aby mu na pásce vycházela 0 , protože tato propl. dovolená se Vám neodečte od nároku. Jinak se mu zůstatek vytiskne na pásku a těžko mu budete vysvětlovat, že to má proplacené.
Tak to alespoň dělám já. Snad jsem to popsala srozumitelně.
Re: proplacení dovolená - pohoda
Taky to tak dělám, je škoda že POHODA,takový rozšířený program na proplacenou dovolenou nemá "kolonku"
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
10. 7. 2008 11:05
Dobrý den,
dotaz ohledně proplacení dovolenou. Byl ukončen pracovní poměr - dohodou k 30.6.. Zaměstnanec nastoupil k 1.2.. Vychází mi, že má nárok na 8 dní - je to správně? A kolik mu to bude dělat, když mzdu měl 8500. A jak se to v programu Pohoda dá do mzdy? Moc prosím o radu.
Předem Díky