Re: nemocenská - pokračování, nebo nová
Je to nová neschopnost. Pokračování by to bylo jen v případě, že by ji prodlužoval lékař pod stejným číslem neschopenky anebo by tam napsal pokračování neschopnosti č. (č. neschopenky)
Tohle byly neschopenky každá od jiného lékaře pravděpodobně na stejnou diagnózu - "lenora" :-D ,ale to mi nepřísluší to hodnotit.
Žádný lékař se s námi nebude bavit o tom, jaká je příčina neschopnosti.
Měla jsem problém i získat ukončení PN. Zaměstnanec přinesl počátek nemoci a víckrát jsme ho neviděli. Dalo nám hodně práce přesvědčit lékařku, aby nám řekla, kdy PN ukočovala. Prý do toho nikomu nic není.....
Děkuji za rady. h.
Nic jsem mu neproplácela, ale bylo potřeba ukončit PP a vyřešit absenci (platit ZP do ukončení PP). Nejhorší je, že pokud si s neschopenkou vzpomenou, že jí chtějí proplatit, tak můžou přijít až za bůhvíjakdlouho........ už tu takhle hroším několik neschopenek...
Teď moc nerozumím.
Dobu PN má omluvenou, nemocenskou jsem nepočítala (do PC zadala jen dny s výplatou 0Kč), protože nemám ukončení. Pokud si někdy vzpomenou, tak vypočítám a proplatím (tedy pokud to už nebude promlčeno, myslela jsem 2 roky) Odvody na OSSZ jsem zatím o tuto neproplacenou nemocenskou neponižovala.
Jo a dík za radu. Až budu mít chvilku, tak si ty nemocenský spočítám. Máte pravdu, že bych pak z toho mohla mít zamotanou hlavu. Už teď to bude fuška - něco je z loňska...
já, pokud neproplácím, tak ty peníze od OSSZ neinkasuji - tzn., že když vyplatím, tak nárokuji
ale vždy při kontrole z OSSZ musím hlásit, zda nemám nějaké peníze nevyúčtované, tzn., že bych je od OSSZ měla vyplacené, ale zam-ci jsem je nedala (takže Vy postupujete jako já)
a s tím výpočtem to myslím dobře (alespoň já bych nevěděla za nějakou dobu, jak se to počítalo - od září má být nová změna a od ledna opět a příští rok nebudete vědět, jak se kdy co platilo - tedy píšu za sebe)
ty 3 roky mám nějak v hlavě, ale nemám čas to hledat - třeba ještě někdo se přidá a potvrdí nebo vyvrátí (popř. si ověřte - v době výplaty těchto dávek na OSSZ, zda můžete ještě proplatit)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
10. 7. 2008 14:39
Zaměstnanec měl jednu PN 28.5. - 15.6. a druhou PN od 16.6. do 28.6. Každou PN vystavil jiný lékař. Teď honem nevím, zda je to pokračování nemoci, nebo nová nemoc. NIkde to nemohu najít. Počítač mi to počítá jako novou PN, ale nejsem si jistá, zda je to dobře. Poradíte někdo? Díky.