Nikdo mi na žádný dotaz neodpovídá ???

• (neregistrovaný)

11. 7. 2008 9:24

Již delší dobu se snažím položit nějaké otázky a žádná odezva - poslední dotaz zkouším znovu......
    Našla jsem na internetu odpověď na dotaz ohledně účtování benefit bodů. Prosím o odpověď co je tedy správně...

nákup telefonu 501/395 - 3099 Kč
    dph 343/395 - 588 Kč
    uplatněné zvýhodnění 395/501 3099 Kč
    395/648 300 Kč
    úhrada v hotovosti 288 Kč
    a vyšlo, že výsledkem této operace je uplatněný odpočet DPH v plné výši a zisk ve výši 300 Kč. ???
    Tomu právě nerozumím - jestliže mám telefon jednou na 501 - proč ho dávám zase pryč? Proč je výsledkem celé transakce zisk?

Já jsem účtovala jsem: /mám jiné hodnoty/
    501/395 - 967 Kč
    343/395 - 183 Kč
    395/648 - 800 Kč
    395/211 - 350 Kč

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 7. 2008 9:31

jana (neregistrovaný)

Re: Nikdo mi na žádný dotaz neodpovídá ?
      odpověděla jsem níže, správně účtujete Vy, zisk je správně DPH nezáplatí, ale nárokují

• 11. 7. 2008 9:51

Eva M. (neregistrovaný)

Toto diskuzní forum funguje na bázi dobrovolnosti. Není zaručeno, jestli vám vůbec někdo odpoví, a když už odpoví, jestli je to dobře. Je doba dovolených, takže řada kolegů se konečně utrhla od pc a "dovoluje" si. Zbylí kolegové nejspíš usilovně makají na DPH - je před uzávěrkou kvartálu.

Takže doporučuji trpělivost a pokud vám někdo neodpoví dejme tomu 3 dny, zkuste otázku položit znovu.

Obecné zásady pro všechny, kteří toto čtou:
      * Nenechávat své problémy na poslední chvíli, snažit se je řešit v předstihu s dostatečnou rezervou.
      * Vyvinout především vlastní aktivitu k vyřešení problému. Leccos lze nastudovat v knížkách, hodně informací lze najít na internetu (google nebo seznam jistě pomohou) a řada problémů byla již řešena i tady na BC, stačí použít zdejší vyhledávání.

Toto píšu nejen jako dlouholetá návštěvnice BC, ale též jako jeden z moderátorů. Děkujeme za pochopení.

• 11. 7. 2008 9:57

Petr25 (neregistrovaný)

Když chcete garantovanou odpověď, tak si zaplaťte daňového poradce :)

Toto není placená poradna, ale otevřené fórum, na kterém kdokoliv znalý češtiny může podat dotaz a doufat, že se dočká odpovědi od zkušenějšího kolegy. A nebo sám odpovědět na dotaz, na který zná odpověď.

Já jsem za toto fórum a práci jeho DOBROVOLNÍKŮ nesmírně vděčný, ušetřily mi tisíce desetitisíce korun nejen za daňového poradce, ale i za možné pokuty od českých úřadů, které bych jistě dostal, protože spoustu věcí ve svém podnikání-úřadování jsem v minulosti dělal špatně :)

• 11. 7. 2008 10:01

Honza (neregistrovaný)

souhlasím a patří poděkování všem, kdo zodpoví otázku, protože tím pomohou méně znalým a zkušeným

• 11. 7. 2008 10:03

bbb (neregistrovaný)

taky souhlasím, že se člověk naučí spoustu věcí, alespoň já jsem se dozvěděla spoustu nového

• 11. 7. 2008 10:41

RZ (neregistrovaný)

Také se přidám ke chvále a díkům tohoto fóra. Považuji se s tále za začátečníka a vím, že se budu učit celý život. Tyto diskuze mi mnohokrát pomohli s konkrétním případm, nebo mě alespoň nasměrovali k podkladům, z kterých je možno čerpat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).