Re: Nikdo mi na žádný dotaz neodpovídá ?
Toto diskuzní forum funguje na bázi dobrovolnosti. Není zaručeno, jestli vám vůbec někdo odpoví, a když už odpoví, jestli je to dobře. Je doba dovolených, takže řada kolegů se konečně utrhla od pc a "dovoluje" si. Zbylí kolegové nejspíš usilovně makají na DPH - je před uzávěrkou kvartálu.
Takže doporučuji trpělivost a pokud vám někdo neodpoví dejme tomu 3 dny, zkuste otázku položit znovu.
Obecné zásady pro všechny, kteří toto čtou:
* Nenechávat své problémy na poslední chvíli, snažit se je řešit v předstihu s dostatečnou rezervou.
* Vyvinout především vlastní aktivitu k vyřešení problému. Leccos lze nastudovat v knížkách, hodně informací lze najít na internetu (google nebo seznam jistě pomohou) a řada problémů byla již řešena i tady na BC, stačí použít zdejší vyhledávání.
Toto píšu nejen jako dlouholetá návštěvnice BC, ale též jako jeden z moderátorů. Děkujeme za pochopení.
Re: Nikdo mi na žádný dotaz neodpovídá ?
Když chcete garantovanou odpověď, tak si zaplaťte daňového poradce :)
Toto není placená poradna, ale otevřené fórum, na kterém kdokoliv znalý češtiny může podat dotaz a doufat, že se dočká odpovědi od zkušenějšího kolegy. A nebo sám odpovědět na dotaz, na který zná odpověď.
Já jsem za toto fórum a práci jeho DOBROVOLNÍKŮ nesmírně vděčný, ušetřily mi tisíce desetitisíce korun nejen za daňového poradce, ale i za možné pokuty od českých úřadů, které bych jistě dostal, protože spoustu věcí ve svém podnikání-úřadování jsem v minulosti dělal špatně :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 7. 2008 9:24
Již delší dobu se snažím položit nějaké otázky a žádná odezva - poslední dotaz zkouším znovu......
Našla jsem na internetu odpověď na dotaz ohledně účtování benefit bodů. Prosím o odpověď co je tedy správně...
nákup telefonu 501/395 - 3099 Kč
dph 343/395 - 588 Kč
uplatněné zvýhodnění 395/501 3099 Kč
395/648 300 Kč
úhrada v hotovosti 288 Kč
a vyšlo, že výsledkem této operace je uplatněný odpočet DPH v plné výši a zisk ve výši 300 Kč. ???
Tomu právě nerozumím - jestliže mám telefon jednou na 501 - proč ho dávám zase pryč? Proč je výsledkem celé transakce zisk?
Já jsem účtovala jsem: /mám jiné hodnoty/
501/395 - 967 Kč
343/395 - 183 Kč
395/648 - 800 Kč
395/211 - 350 Kč