Kontrola z FÚ - lékařské potvrzení

• (neregistrovaný)

11. 7. 2008 13:04

Dobrý den,

před chvilkou mi volal jeden OSVČ, že měl kontrolu z FÚ. Jelikož používal soukromé auto k podnikatelským účelům, tak od něj chtěli lékařské potvrzení, že je oprávněn řídit motorová vozidla - žeprý je to nějaká novinka od 1.7. Tak jsem z toho trochu na rozpacích, protože jsem nic takové nerazegistrovala.
    Pokud by měl zaměstnance, tak ti musí mít prohlášení, že jsou přezkoušeni a mohou řídit firemní vozy a zajímá mě, zda to musí mít i OSVČ + nějaké lékařské potvrzení (jak jsem psala).
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 7. 2008 13:08

Jiřka (neregistrovaný)

Re: kontrola z FÚ - lékařské potvrzení
      Taky o tom nic nevím. Oprávnění řídit se prokazuje řidičským průkazem, případně dalšími lékařskými potvrzeními, pokud jde o staršího člověka. Ani zaměstnanci už nemusí mít referentské zkoušky, to už bylo také zrušeno.

• 11. 7. 2008 13:11

krista (neregistrovaný)

Děkuji za tak rychlo odpověď, mě to přišlo jako holý nesmysl, ale co v našem státě "dává smysl, že"? Ještě mu bylo řečeno, že když ho zastaví celní policie, tak že ten průkaz chtějí vidět taky.....

• 11. 7. 2008 13:36

Jiřka (neregistrovaný)

Ať se na FÚ zeptá, na základě jakého nařízení nebo zákona to má být. Třeba nám všem něco ušlo.

• 14. 7. 2008 9:11

anna (neregistrovaný)

A nemá náhodou víc jak 60 roků? Můj manžel od doby co
      dovršil 60 let sebou v autě vozí potvrzení od lékaře že je
      schopný řídit auto. Je to povinné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).