Re: Dohoda o provedení práce
Srážková by byla pouze do 5.000,- (čili max. 4.999,-)pokud by to bylo 5.000,- je to už daň zálohová, jak vám píší ostatní.Srážková daň se nikde neuvádí. Ani do přiznání ani do ročního zúčtování.
Srážková daň se nikde neuvádí. Ani do
>>>přiznání ani do ročního zúčtování.¨
>>
>>J, trochu to pletete, srážková daň by byla při
>>nepodepsaném prohlášení a výši odměny do 5000 Kč, což
>>znamená
>>5000 včetně. Až při 5001 by byla zálohová.
>Omlouvám se, takhle to vypadá, když se dělá několik
>věcí najednou.Dohromady to potom stojí za p....,ještě že
>to pohlídáte.
Poslední možná hloupá otázka.
5000 Kč jsi můžu tedy vydělat každý měsíc navíc ke svému stálému měsíšnimu příjmu z HPP( cca 20000 Kč) Děkuji
Ke svému příjmu z pracovního poměru si můžete vydělat třeba 50.000 měsíčně :-). Záleží na tom, o co vám jde, proč se ptáte. Pokud máte podepsané prohlášení u prac. poměru a u jiného zaměstnavatele, kde nemáte podepsané, si vyděláte do 5000 Kč měsíčně, bude Vám toto zdaněno srážkovou daní 15% a tato daň již je konečná, nepodáváte přiznání (pokud ho nemusíte podat z nějakého jiného důvodu, třeba že ještě něco pronajímáte nebo podnikáte apod.). Pokud si na tu dohodu, kde nemáte podepsané prohlášení vyděláte v měsíci více než 5000 Kč, bude Vám z toho sražena zálohová daň 15% a musíte podat přiznání, kde uvedete jak příjem z prac. poměru a daně z něho, tak tento příjem z DPP a daň z ní.
Své podnikání jsem převedl na otce. Ten je teď v předčastném důchodu a může si vydělat max 50 000Kč.
Dostal jsem zakázku na 150 000Kč. Potřebuji co nejednoduším způsobem snížit náklady a zaplatit 6 lidí ,kteří na této zakázce na základě dohody o DPP pracují. (co nejméně papírování)
Předpokládám, že na DPP jste pracoval pro jiného zaměstnavatele, ne pro toho, u kterého máte prac. poměr. Srazí Vám zálohovou daň, ne srážkovou. Budete pak povinen podat přiznání. Pak si od něj musíte vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech a těchto 20000 a tu zálohovou daň, která bude činit 3000 Kč uvést v přiznání. Potvrzení o zd. příjmech si musíte vyžádat od zaměstnavatele, kde máte prac. poměr a všechno dohromady dát do přiznání. Srážkovou daň by Vám srazil jen v případě, že by příjem byl v měsíci do 5000 Kč. Ale teď je stejně daň jednotná 15%, takže i když musíte podat přiznání, nic navíc doplácet nebudete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 7. 2008 20:55
Pracuji na HPP.V červnu jsem na základě DPP jsem si vydělal v 20 000Kč. (za 10hod.) Zaměsnavatel za mě prý odvede v dubnu srážkovou daň. Mohu mu věřit? Musím to psát do svého daňového přiznání?