Veliký problém - daňové přiznání

• (neregistrovaný)

14. 7. 2008 10:17

Dobrý den, mám veliký problém. Vedeme DE, zjistila jsem, že jsem do Daňového přiznání nezařadila jednu částečnou úhradu v hotovosti, takže ji nemám v pokladně.Jedná se o malou částku 4100,- Kč. Jelikož se jednalo o částečnou úhradu, tak jsem částku 4100,- navedla (spíše jsem ji vedla na papíře)jako ČÚ v DPH. Zbytek faktury dejme tomu 30 000,- nám byl splacen na BÚ a zde jsem zaúčtovala zbytek DPH a celý základ daně do peněžního deníku - což mám v pořádku.Takže teď nevím co mám dělat. Nové daňové přiznání nebo mrtvého brouka?
    Jsem úplně z toho na dně.
    Děkuji
    Hanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 7. 2008 11:16

Zdenča (neregistrovaný)

Re: veliký problém - daňové přiznání
      Milá Hanko, na dně opravdu nebuďte, chyby se dělají a teď máte dvě možnosti, jak to napravit:
      1. podat dodatečné daňové přiznání, kde ponížíte daň (neboť v DE je to o platbách), tzn. zvýšíte si výdaje.
      2. nebo nebudete nic podávat a letos si zaúčtujete ty 4.100,- Kč k datu 1.1.2008 v pokladně jako "nedaňový výdaj" a vše bude v pořádku, záleží na Vás a Vašem vedení, co zvolíte za postup, já bych neupozorňovala na takové banální chyby FÚ a řešila bych to variantou 2.
      Hlavu vzhůru, jsou horší věci. Zdenča

• 14. 7. 2008 11:33

Hanka (neregistrovaný)

Děkuji moc za podporu, Zdenčo.
      Jenomže ono to nebyl vydej, ale příjem, Já jsem to tak špatně popsala. Ale když se dívám do peněžního deníku, tak mám DPH jako nezdanitelné příjmy.Takže i tak bych mohla udělat tu druhou variantu?
      Ještě jednou Vám moc děkuji. Já jsem tady na to všechno sama a nemám se pořádně ani s kým poradit. Nebo spíš nemám někoho takového správného.
      Hanka

• 14. 7. 2008 11:38

Karoline (neregistrovaný)

Kvůli tak malé částce bych se moc nevzrušovala. Dejte ji až do letošního roku a dělejte mrtvého brouka.

• 14. 7. 2008 13:12

Hana (neregistrovaný)

Tak dobrá teda, dám na Vaše slova. A ještě jednou moc děkuji.
      Hanka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).