Uvádět DIČ?

• (neregistrovaný)

14. 7. 2008 12:06

Musí se na faktuře uvádět DIČ,pokud je podnikateli nebo firmě přidělen?Měla jsem menší rozepři s účetní firmy,která nám fakturuje za zboží.Jelikož mi ve faktuře uvedla pouze IČ(jsem FO,plátce DPH),žádala jsem o opravení faktury.Paní se divila, a tvrdila mi,že na faktuře být DIČ nemusí.Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 7. 2008 12:11

herinka (neregistrovaný)

Re: uvádět DIČ?
      Pokud jste plátce DPH (a dodavatel taky) musí být na faktuře DIČ. Pokud není, nesplňuje náležitosti daňového dokladu dle ZDPH a nelze tak uplatnit DPH. Pokud je dodavatel neplátce, nemusí se DIČ na faktuře uvádět.

• 14. 7. 2008 15:54

zdena (neregistrovaný)

Pokud neuvede DIČ, tak by měla napsat, že nejsou plátci DPH, jinak Vy, jako účetní, jste povinna je požádat o vystavení daňového dokladu, aby jste si mohla DPH uplatnit - byla jsem na školení -
      bylo nám sděleno, že na daňovém dokladu nemusí být DIČ, podpis atd. a my účetní jen zírali........... stačí pouze fotokopie, fax,

• 15. 7. 2008 7:52

Vladimír 2 (neregistrovaný)

V §28/2/b + d a 28/4/b ZDPH je uvedeno sice něco jiného,
      ale záleží na tom KDO vás školil a kdo vás "vyškolí" až objeví daňový doklad bez DIČ, na základě kterého jste si uplatnili odpočet DPH.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).