Re: Daň z převodu nemovitosti
musíte podat daďové přiznání k dani z převodu nemovitostí ve výši 3 % buď z ceny dle znaleckého posudku nebo z prodejní a to z té která je vyšší. pak dále daň z příjmu,ale možná se na Vás nebude vztrahovat záleží na tom k čemu použijete peníze z prodeje bytu jak dlouho jste vlastníkem atd.radím prostudovat zákon o dani z příjmu.
Doporučuji byt prodat přes právníka, který Vám vystaví smlouvu, peníze kupující dá k němu do zástavy atd., vypočítá jakou máte zaplatit daň atd. pracuji na FU, takže nezapomínejte, že lidi rádi žalují a raději si vše dobře ošetřete, protože daň není tak veliká, ale když se nezaplatí ,tak pak nabýhají velké úroky.
Právník ale neporadí, zda má podat daňové přiznání a v jaké výši - je mu to fuk, aspoň takové jsou vlastní zkušenosti a moc bych se divila, kdyby poradil i ohledně daně z příjmů, takže smlouva a peníze v úschově jsou dobrá věc, ale doporučuju věci ohledně daní si ohlídat sám. Jinak je to tak, jak napsala Iv.
Tak jsem si pročetl zákon o dani z příjmů a dozvěděl jsem se toto:
- pokud jsem v nemovitosti neměl bydliště minimálně 2 roky, podléhá příjem z prodeje dani z příjmů
- základem daně je příjem z prodeje snížený o částku, za kterou jsem nemovitost prokazatelně pořídil
- daň činí 15% ze základu daně
Můžete mi prosím někdo potvrdit, jestli to je takhle?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
14. 7. 2008 12:58
Dobrý den,
chci prodat byt a potřebuju vědět, jaké poplatky jsou s tím spojené. Podle mých informací bych měl zaplatit daň 3% z ceny nemovitosti. Jsou pak jeětě nějaké další poplatky? Musím nějak zdanit "příjem" z prodeje?
Děkuji za rady.
Jiří