Re: Dovolená
dovolená se proplácí jen při ukončení PP
pokud chcete dovolenou ihned po mateřské dovolené čerpat, musíte o její čerpání (nesmíte napsat, že dovolenou žádáte proplatit - to nejde) musíte požádat písemně tak, aby ihned navazovala na mat. dovolenou, poté písemně požádáte zam-tele o čerpání rodič. dovolené (nejdéle do 3 let dítěte)
ihned po pobírání peněž. pomoci v mateřství požádáte na kontaktním místě o rodič. příspěvek (budete tedy nějakou dobu mít 2 příjmy - od zam-tele za čerpání dovolené a od státu za rodič. příspěvek)
ano, mateřská dovolená se posuzuje jako odprac. doba, takže pokud budete mít odpracováno tímto způsobem alespoň 60 PD v r. 2009, potom máte nárok na celoroční nárok na dovolenou
§ 216 odst. 3, § 217 odst. 5, příp. § 218 odst. 3 Zák.pr.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 7. 2008 14:11
nastoupím v r. 2008 mateřskou dovolenou, hned pak rodičovskou dovolenou
v r. 2008 mám ještě 11 dní dovolené a mám nárok i na 20 dní dovolené za r. 2009, pokud budu mít jako by odpracováno 60 dní v tom roce, že?
takže v r. 2009 mi musí zaměstnavatel proplatit 31 dní dovolené?
o čerpání dovolené si požádám u zaměstnavatele jakmile mi bude končit mateřská dovolená, aby mi to navazóvalo
takže je mateřská dovolení, čerpání dovolené a pak rodičovská dovolená, že
děkuji moc za vysvětlení a kdyžtak, kde toto najdu v zákoníku práce, že mi má zaměstnavatel proplatit dovolenou a že mám na tolik dní nárok (pokud to tak je, jak si myslím)
Katka