Dovolená

• (neregistrovaný)

15. 7. 2008 14:11

nastoupím v r. 2008 mateřskou dovolenou, hned pak rodičovskou dovolenou
    v r. 2008 mám ještě 11 dní dovolené a mám nárok i na 20 dní dovolené za r. 2009, pokud budu mít jako by odpracováno 60 dní v tom roce, že?
    takže v r. 2009 mi musí zaměstnavatel proplatit 31 dní dovolené?
    o čerpání dovolené si požádám u zaměstnavatele jakmile mi bude končit mateřská dovolená, aby mi to navazóvalo
    takže je mateřská dovolení, čerpání dovolené a pak rodičovská dovolená, že
    děkuji moc za vysvětlení a kdyžtak, kde toto najdu v zákoníku práce, že mi má zaměstnavatel proplatit dovolenou a že mám na tolik dní nárok (pokud to tak je, jak si myslím)
    Katka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 7. 2008 14:20

xy5 (neregistrovaný)

Re: Dovolená
      dovolená se proplácí jen při ukončení PP
      pokud chcete dovolenou ihned po mateřské dovolené čerpat, musíte o její čerpání (nesmíte napsat, že dovolenou žádáte proplatit - to nejde) musíte požádat písemně tak, aby ihned navazovala na mat. dovolenou, poté písemně požádáte zam-tele o čerpání rodič. dovolené (nejdéle do 3 let dítěte)
      ihned po pobírání peněž. pomoci v mateřství požádáte na kontaktním místě o rodič. příspěvek (budete tedy nějakou dobu mít 2 příjmy - od zam-tele za čerpání dovolené a od státu za rodič. příspěvek)
      ano, mateřská dovolená se posuzuje jako odprac. doba, takže pokud budete mít odpracováno tímto způsobem alespoň 60 PD v r. 2009, potom máte nárok na celoroční nárok na dovolenou
      § 216 odst. 3, § 217 odst. 5, příp. § 218 odst. 3 Zák.pr.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).